Mahkeme İBB’nin talebine onay verdi! Üsküdar’daki kaçak kafe yıkıldı

Yayın tarihi: 19 Nisan 2023 Çarşamba 10:27 am - Güncelleme: 19 Nisan 2023 Çarşamba 2:12 pm

İBB’nin yıkılmasını istediği Üsküdar’daki kaçak bir kafenin yıkımına mahkeme onay verdi. Kafenin çatısındaki söküm işlemi sırasında Üsküdar Belediyesi zabıta ekiplerine T.S. adlı bir kişi silah çekti. T.S. gözaltına alındı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin(İBB) Üsküdar Meydanı’ndaki kaçak yapılarla mücadelesinde mahkeme yıkıma onay verdi.

Çevre Şehircilik ve İklim Değişimliği Müdürlüğü ile Üsküdar Kaymakamlığı’nın yıkımını engellemeye çalıştığı ve Üsküdar Belediyesi’nin yetki alanında olan kafelerden birinin çatısında söküm işlemi yapıldığı sırada büfe sahibi yakını T.S. adlı kişi Üsküdar Belediyesi zabıtalarına silah çekti.

Silah çeken şahıs ortadan kayboldu.

İhbar üzerine olay bölgesine polis ekipleri sevk edildi.

Olay anlarının görüntülerini sosyal medya hesabından paylaşan Murat Ongun, “Kim bu silahlı kişi? Üsküdar’daki kaçak kafelerde neler oluyor?” ifadelerini kullandı.

Silahının kuru sıkı olduğu belirtilen T.S. gözaltına alındı.

 

KAÇAK KAFELER YIKILDI

Üsküdar Salacak Sahili’nde bulunan kafeler, İBB zabıtaları tarafından tahliye edilerek yıkıldı.

İBB’den mahkemeye itiraz: Üsküdar Belediyesi sahte belgeyle başvurdu

ÜSKÜDAR BELEDİYESİ’NDEN AÇIKLAMA

Üsküdar Belediyesi’nden olayla ilgili yapılan açıklamada silah çekilen kişinin Üsküdar Belediyesi görevlisi olduğu ifade edildi.

Belediye’nin sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda, “Yıkıma giden Üsküdar Belediyesi, mukavemete uğrayan Üsküdar Belediyesi ama kelime oyunlarıyla gerçeği büken yine siz! İşimizi mi yapalım yoksa her işte büktüğünüz algılarla mı uğraşalım, kamuoyunun dikkatine… Gerçekler yine burada! Yıkım belediyemiz tarafından yapılmıştır!” ifadelerine yer verildi.

EKREM İMAMOĞLU: MİLLET KAZANDI

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu da yıkım olayıyla ilgili açıklama yaptı. Sosyal medya hesabından paylaşım yapan Ekrem İmamoğlu, “Millet kazandı… Üsküdar Kuşkonmaz Camii yanındaki kaçak kafelerle mücadelemizde başarılı olduk. Tüm koruma çabalarına rağmen, milletin malını tekrar millete kazandırdık. Üsküdar’a hayırlı olsun” ifadelerini kullandı.

İBB GENEL SEKRETER YARDIMCISI YAZICI: EĞRİSİ DOĞRUSUNA DENK GELDİ

Yıkım bölgesine gelen İBB Genel Sekreter Yardımcısı Murat Yazıcı, mahkemenin İBB’nin yıkımını durduran kararını kaldırdığını, amaçlarının hukukun gerekliliğini yerine getirmek ve kaçak yapıların bulunduğu alanları halka kazandırmak olduğunu söyledi.

Murat Yazıcı yıkımı, “ Bugün geç de olsa tabiri caizse eğrisi doğrusuna denk geldi” şeklinde değerlendirdi.

Yazıcı ayrıca yıkım sırasında belediye görevlilerine silah çekilmesiyle ilgili suç duyurusunda bulunacaklarını söyledi.

Yazıcı şu ifadeleri kullandı:

“Hukuki tesis etmek konusunda bize yardımcı olması gereken kamu kurumlarının karşımızda olduğunu görme üzüntüsüyle karşılaştık açıkçası. Bugün itibarıyla tablo nedenini bilmediğimiz bir şekilde olması gereken hale dönüştü. Bugün Kaymakamlık’a bir kere daha yazdığımız yazının aynısını yazdık ama emniyet kuvvetleri bugün, dün olduğu gibi karşımızda değil yanımızda durdu ve yıkım işlemini arkada gördüğünüz üzere gerçekleştiriyoruz. Bu sadece bir kafeyle ilgili bir sorun değildir. Salacak Sahili’nde hem Üsküdar’da ilgili yerin hemen arkasında ve karşısında gördüğünüz ve bazıları kamu arazisine inşa edilmiş yapıların kaçak durumuyla ilgili birimlerimizce tespit yapılmıştır. Hukuki işlemler başlatılmıştır. Diğer kafelerle ilgili, diğer yapılarla ilgili mahkeme süreçleri devam etmektedir. Söz konusu yıkıma uğrayan yapı da mahkeme yürütmeyi durdurmayı kaldırdığı için işlem aşamasına geçtik. Diğerlerinde hukuka saygılı olması gereken bir kurum olarak hukuk, mahkemenin kararını bekliyoruz. O mahkemelerin sonucunu bekliyoruz. O mahkemelerin sonuçlanmasının ardından bu alanları milletimize açma, vatandaşlarımıza kazandırma, denizle buluşturmak adına gerekli adımları yine İstanbul Büyükşehir Belediyesi olarak atacağız. Ben bir özür dilenmesi gerektiğini düşünüyorum burada. Çünkü geçtiğimiz haftalarda, daha önce farklı yerlerde de karşılaştığımız kamu kurumlarının karşı karşıya gelme görüntüsünü milletimize yaşattırdığımız için özür diliyoruz. Bizim buradaki tek amacımızın mahkeme kararını yerine getirmek ve sahadaki imar uygunsuzluklarını ortadan kaldırmak olduğunun bilinmesini isterim. Bugün geç de olsa tabiri caizse eğrisi doğrusuna denk geldi ve yıkım işlemini gerçekleştirdik. Hayırlı olmasını diliyorum.”