Mahkeme bu kez tahrik indirimi vermedi

Yayın tarihi: 21 Haziran 2022 Salı 4:28 pm - Güncelleme: 21 Haziran 2022 Salı 4:28 pm

Muğla’da Pınar Gültekin’i katleden Cemal Metin Avcı’ya ‘tahrik indirimi’ uygulanarak 23 yıl hapis cezası verildi. Ankara’da ise tahrik indirimi isteyen Zeynep Erdoğan’ın katili Mehmet Erdoğan’ın talebi mahkeme tarafından reddedildi.

Opr. Dr. Zeynep Erdoğan’ı bıçaklayarak öldüren, 16 yaşındaki oğlunu ise darbedip, bodrum katına kilitleyen Mehmet Erdoğan tutuklu yargılandığı davada ağırlaştırılmış müebbet ve 25 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Evlerinde tartıştıktan sonra eşi Zeynep Erdoğan’ı öldüren Mehmet Erdoğan hakkında ‘eşi kasten öldürme’, ‘cebir, tehdit veya hile kullanarak kişiyi hürriyetinden yoksun kılma’ ve ‘kasten yaralama’ suçlarından dava açılmıştı.

Zeynep Erdoğan ve katili Mehmet Erdoğan

34 YILA KADAR HAPSİ İSTENDİ

Ankara 31’inci Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki davanın karar duruşmasına sanık Mehmet Erdoğan, Zeynep Erdoğan’ın yakınları ile taraf avukatları katıldı. Mahkeme, önceki celse mütalaasını açıklayan savcıya söz verdi. Savcı, mütalaasını tekrarlayarak, sanığın ‘eşi kasten öldürme’ suçundan ağırlaştırılmış müebbet, eşinin oğlu A.A.’ya karşı eylemleri nedeniyle de ‘öldürmeye teşebbüs’ ve ‘hürriyetten yoksun kılma’ suçlarından 34 yıla kadar hapisle cezalandırılmasını talep etti.

Savcının görüşüne karşı savunmasını yapan sanık Erdoğan, öldürme kastıyla hareket etmediğini öne sürerek, “Çok pişmanım. Eşimi öldürmek istemedim. Annesini o halde görmesin, diye çocuğu alt kata indirdim. Öldürmek gibi niyetim yoktu” dedi.

TAHRİK İNDİRİMİ İSTEDİ, AĞIRLAŞTIRILMIŞ MÜEBBET VERİLDİ

Mehmet Erdoğan, eşinin aldattığını söylemesi üzerine kendini kaybettiğini, yaralama kastıyla hareket etiğini de iddia ederek, verilecek cezada tahrik indirimi uygulanmasını talep etti.
Avukat beyanlarının ardından kararını açıklayan mahkeme heyeti, sanığa ‘eşi kasten öldürme’, ‘öldürmeye teşebbüs’ ve ‘kişiyi hürriyetinden yoksun kılma’ suçlarından ağırlaştırılmış müebbet ve 25 yıl hapis cezası verdi. Mahkeme, cezada hiçbir indirim hükmü uygulamadı.

Pınar Gültekin’in babası Adalet Bakanlığı önünde çadır kuracak