Mahkeme Başkanı Gürlek, Kılıçdaroğlu’na açtığı davayı kaybetti

Yayın tarihi: 17 Mart 2022 Perşembe 3:33 pm - Güncelleme: 17 Mart 2022 Perşembe 3:34 pm

İstanbul Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Akın Gürlek, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu‘na açtığı tazminat davasını kaybetti.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na bir grup toplantısında kullandığı sözler nedeniyle dava açan İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Akın Gürlek’in açtığı tazminat davasını kaybettiği açıklandı.

Kararı Kılıçdaroğlu’nun avukatı Celal Çelik, sosyal medya hesabından duyurdu. Çelik’in paylaşımında, şunları kaydetti:

“Enis Berberoğlu hakkında Anayasa Mahkemesi’nce verilen kararı tanımayan, Kamuoyunun da bildiği birçok hukuksuz karara imza atan, tam da bu nedenlerle genel başkanımızın ‘yeni Zekeriya Öz’ eleştirisine muhatap olan İstanbul ACM Başkanı Akın Gürlek hüsrana uğradı! Genel başkanımızın 20 Ekim 2020 tarihli grup toplantısındaki eleştirileri nedeniyle İstanbul 24. Asliye Hukuk Mahkemesi’nde dava açmış olan Akın Gürlek bugün yapılan duruşmada davayı kaybetti! Davayı elbette Genel Başkanımız kazandı! Kemal Kılıçdaroğlu yine haklı çıktı.”

NE OLMUŞTU?

Gürlek, Kılıçdaroğlu hakkında 75 bin lira tazminat talebiyle İstanbul 24. Asliye Hukuk Mahkemesinde dava açmıştı. Gürlek Kılıçdaroğlu’nun “itibarını ve onurunu zedeleyecek ithamlar ileri sürdüğünü ” ve “kamu görevini ifa ederken kendisini kamuoyu nezdinde itibarsızlaştırmaya çalıştığını” iddia etmişti.

Gürlek, CHP’li Enis Berberoğlu’na dair Anayasa Mahkemesi kararını uygulamaması, Sözcü yazar, muhabir ve çalışanlarına, CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu’na ve eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’a verilen hapis cezaları, sanatçı Atilla Taş ve gazeteci Murat Aksoy’un tutuklanması kararlarıyla gündeme gelmişti.

Erdoğan, Kılıçdaroğlu’na açtığı bir davayı daha kaybetti