Mahir Ünal’a haddini bildiren yanıt İBB sözcüsünden geldi

Yayın tarihi: 9 Şubat 2021 Salı 9:08 pm - Güncelleme: 9 Şubat 2021 Salı 9:08 pm

İBB Sözcüsü Murat Ongun sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda AKP’li Mahir Ünal’a yanıt verdi. Ongun, “Mahir Bey, size bir şey diyelim mi? Değil Anadolu’nun köyleri İstanbul’un köylerine bile internet şimdi geliyor. Tıpkı İstanbul’un bazı mahallelerine doğalgaz bugünlerde bağlandığı gibi” dedi.

AKP’li Mahir Ünal’ın katıldığı bir televizyon programında, çiftçi olduğunu belirten genç yurttaş ile arasında yaşananları anlattı. Ünal, “Bir delikanlı geldi. ‘Bizi mahvettiniz, bizi öldürdünüz’ dedi. ‘Telefonunu alabilir miyim’ dedim. iPhone 6. ‘Kaça aldın’ dedim. ‘3400 lira mı, 4500 lira’ mı dedi, ’24 taksitle aldım’ dedi. ‘İnternet paketi de var mı?’ dedim. ‘Var’ dedi. ‘Ayda kaç para ödüyorsun buna?’ dedim. ‘Ayda 450 lira ödüyorum’ dedi” ifadelerini kullandı.

Kamuoyundan yoğun tepki alan Ünal sosyal medya hesabından konuya ilişkin yaptığı açıklamada, “Bugün Türkiye’nin Tarımsal üretimde geldiği noktayı vurgulamak ve en üçra dağ köylerimizde bile internet ve akıllı telefon kullanımı olduğunu belirtmek için verdiğim örneği çiftçilerimize karşı bir söylemmiş gibi sunmanız zavallıca yapılmış bir hakikat suikastidir” dedi.

Mahir Ünal’a kısa süre sonra yanıt veren İBB Sözcüsü Murat Ongun, “Mahir Bey, size bir şey diyelim mi? Değil Anadolu’nun köyleri İstanbul’un köylerine bile internet şimdi geliyor. Tıpkı İstanbul’un bazı mahallelerine doğalgaz bugünlerde bağlandığı gibi” ifadelerini kullandı.

İşte o paylaşım;