Mahir Esen: Kiev operasyonu çok büyük ve can alıcı olacak

Yayın tarihi: 3 Mart 2022 Perşembe 12:56 am - Güncelleme: 3 Mart 2022 Perşembe 7:32 am

TELE1 Moskova Temsilcisi Mahir Esen, Rusya’nın Ukrayna’ya yönelik operasyonunda son duruma ilişkin bilgiler verdi. Esen “Rusya, Kiev’de stratejisini üç ana hedefe yoğunlaştırmış durumda” dedi.

Rusya’nın Ukrayna’ya yönelik başlattığı operasyon 8. gününde devam ediyor. Anadolu Ajansı’nın geçtiği görüntülerde Kiev’de barikatların kurulduğu görüldü. Bu sırada TELE1 Moskova Temsilcisi Mahir Esen,  TELE1’de yayınlanan ‘Gündem Özel’ programında operasyondaki son duruma ilişkin bilgiler verdi.

Başkent Kiev’deki durumun çok önemli olduğunu belirten Esen, “Anlaşılan o ki Rusya, Kiev’de stratejisini üç ana hedefe yoğunlaştırmış durumda. Lviv bölgesini açık bırakılarak insan tahliyesinin devam etmesi. Doğuda Lugansk ve Donbass bölgesindeki çatışmaların beklendiği kadar büyük boyutlara ulaşmadığını görüyoruz. Bu arada Kiev operasyonu çok büyük ve can alıcı bir operasyon olacak. Çünkü Kiev sembol bir başkent. Rus medyasının ciddi kalemlerini ‘Meydan başlayan meydanda biter’ yorumlarını görmek gerekiyor” ifadelerini kullandı.

Esen, “Bu arada Rus stratejisinin neden bu kadar Karadeniz’e yüklendiğini görmek gerekiyor. Neonazi birliklerin özellikle Azor taburunu ve sağ sektör güçlerinde Mariuopol ve benzeri Karadeniz şehrinde daha çok örgütlendiklerini biliyoruz” dedi.

Esen, Kiev’e büyük operasyonun başlayabileceği iddialarını aktarırken, ikinci tur müzakerenin yarın yapılacağını anlattı. Esen, görüştüğü bir Rus diplomatın ‘Müzakerelerde neden insani bir noktada uzlaşı halen sağlanamadı’ sorusuna “Ukraynalılar kararlarını Kiev’den değil, Brüksel ve Washington alıyorlar” diye yanıt verdiğini aktardı.

Kiev’de endişeli bekleyiş! İşte dakika dakika tüm gelişmeler