Mahfi Eğilmez Fenerbahçe yönetimine çıkış yolu gösterdi

Yayın tarihi: 21 Mart 2022 Pazartesi 4:36 pm - Güncelleme: 21 Mart 2022 Pazartesi 4:36 pm

Ekonomist Mahfi Eğilmez, Fenerbahçe yönetimine açık mektup göndererek çıkış yolu önerdi. Eğilmez, mektubunda “İsmail Kartal’la sözleşme yenileyip gelecek sezonun da ona emanet edilmesinin en doğru karar olduğunu düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

Ekonomist Mahfi Eğilmez, sarı lacivertli ekibin son durumuyla ilgili kişisel bloğunda bir açık mektup yayınladı.

“(…)Fenerbahçe, yıllardır sürekli olarak başta teknik direktör olmak üzere teknik kadroyu değiştirerek ve en az beş, altı yeni oyuncu alıp kadroya katarak yola devam etmeye çalışıyor. O nedenle de ne teknik yönetim ne de kadro istikrarını yakalayabiliyor” diyen Eğilmez, şu şekilde devam etti:

“İlk kez bir araya gelen bu kadar oyuncunun birbirine uyum sağlaması, yeni gelen teknik direktörün oynatmak istediği oyuna alışmaları zaman alıyor ve ilk devre genellikle başarısızlıkla bitiyor. Öyle olunca teknik direktör gönderiliyor, yeni bir hoca bulunuyor ve takım ikinci yarıda toparlanıyor ama şampiyon olamıyor. Şampiyonluk gelmeyince yeni oyuncular transfer ediliyor ve en başa dönülüyor. Bu sisteme ne para dayanıyor ne de sabır.”

“GENÇ FUTBOLCULARIN SÖZLEŞMELERİNİN YENİLENMESİ ÇOK DOĞRU”

“Şimdi gelelim bu mektubu yazma nedenime. Son maçları izlediğimde Fenerbahçe futbol takımının bugün iyi bir ve ya iki golcü ihtiyacı dışında hiçbir yeni futbolcuya ihtiyacı olmadığını hatta bazı futbolcuların sözleşmelerinin yenilenmeyerek gönderilmesi gerektiğini düşünüyorum. Genç futbolcularla sözleşme yenilenmesi çok doğru bir hamle olmuştur. Bu genç futbolculara, voleybol ve basketbolda yapıldığı gibi farklı galibiyetle giden maçlarda yer verilmesi onların takıma uyum sağlaması açısından yararlı olacaktır. Bundan ötesini yapıp beş altı yeni oyuncu transfer edilerek takıma monte edilmeye çalışılırsa geçen yıllarda yaşanan sorunlar yeniden yaşanacaktır.”

“TARAFTAR O KADAR SABIRLI DEĞİL”

“Bence Löw ya da bir başka yabancı teknik direktör daha önce Fenerbahçe’yi çalıştıran ve başarısız olan Aragones gibi, Cocu gibi, Pereira gibi başarısız olmaya mahkûmdur. Her şeyden önce buradaki oyuncular Löw’ün alıştığı ve çalıştığı oyuncular kadar üst düzey değiller. Ayrıca Löw geldiğinde birçok oyuncunun yerine yenilerini isteyecek ve bunun maliyeti çok yüksek olacak. Sonra Löw, muhtemelen birkaç sezonu düşünerek gelecek ve uzun dönemli planlama yapacak. Oysa buradaki taraftar o kadar sabırlı değil. İlk maçlarda yenilgiler alınırsa hemen protestolar başlayacak, Löw de kendinden önce gelenler gibi iyi bir emekli ikramiyesiyle Türkiye’den ayrılmayı bekleyecek.”

“İSMAİL KARTAL’LA DEVAM EDİLMESİNİN EN DOĞRU KARAR OLDUĞUNU DÜŞÜNÜYORUM”

“Bu çerçevede Löw ya da başka bir yabancı teknik direktörün getirilmesi yerine son dönemde takımda yarattığı olumlu değişime ve Fenerbahçe’deki geçmiş başarılı teknik direktörlüğüne bakarak İsmail Kartal’la sözleşme yenileyip gelecek sezonun da ona emanet edilmesinin en doğru karar olduğunu düşünüyorum.”

Mahfi Eğilmez’e de “Telefonunu çıkar göster” dediler