Mahalleli ile mevsimlik işçiler arasında ‘laf atma’ kavgası! Çevik kuvvet müdahale etti

Yayın tarihi: 2 Ağustos 2022 Salı 9:58 am - Güncelleme: 2 Ağustos 2022 Salı 9:58 am

Bursa’da mevsimlik işçilerin bir kadına laf attığı iddia edildi. 200 kişilik mahalle sakini ile mevsimlik işçiler arasında silah, bıçak, sopa ve taşların kullanıldığı kavga çıktı. Çevik kuvvet bölgede geniş güvenlik önlemi alırken yaşanan olayda iki polis, iki bekçi ve iki mevsimlik işçi yaralandı. İşçiler bölgeden polis kortejiyle çıkartıldı. 

Gürsu ilçesine bağlı Kurtuluş Mahallesi’ndeki bir inşaatta kalan mevsimlik işçilerin bir kadına laf attığı iddiası mahallelinin toplanmasına sebep oldu. 200 kişilik mahalli ile  ile işçiler arasında çıkan tartışma, silah, bıçak, sopa ve taşların da kullanıldığı kavgaya dönütü. Mevsimlik işçilerden Sinan G. ve 17 yaşındaki Harun B.  bacağından bıçaklanarak yaralandı. Olayın ardından inşaata kaçan mevsimlik işçiler ise yaklaşık 200 kişilik gruba taş ve tuğla atarak saldırdı. Mahalleli de işçilere silahla karşılık verdi. İhbar üzerine olay yerine çok sayıda polis ve bekçi sevk edildi.

ATILAN TUĞLALAR POLİSLERİ VE BEKÇİLERİ YARALADI

Olay yerine gelen polis ve bekçiler tarafları dağıtmak için yoğun çaba sarf ederken, inşaattan atılan tuğlalar polis memuru Zafer Ö. (43) ve trafik polisi Rüstem T. ile gece bekçisi Uğur K. (30) ve Bahattin Erbil O.’ya isabet edip, yaralanmalarına neden oldu. Polis, bunun üzerine havaya uyarı ateşi açıp, kalabalığı dağıtmaya çalıştı.

ÇEVİK KUVVET EKİPLERİ SEVK EDİLDİ!

Ekiplerin isteği üzerine bölgeye çok sayıda çevik kuvvet ekibi sevk edildi. Çevik kuvvet ekiplerin bölgede geniş güvenlik önlemi alması üzerine, olay yerine gelen sağlık ekipleri yaralılara müdahalede bulundu. Sağlık ekiplerince olay yerinde ilk müdahalesi yapılan 2 polis, 2 gece bekçisi ve 2 mevsimlik işçi, çevredeki hastanelere kaldırıldı. Tedaviye alınan yaralıların durumunun iyi olduğu öğrenildi.

OLİS KORTEJİYLE MAHALLEDEN ÇIKARTILDILAR

Öte yandan bina kapısının önüne getirilen kamyonetlere bindirilen mevsimlik işçiler, polis kortejiyle mahalleden çıkartılarak emniyete götürüldü. Olay incelemede bulunan polis ekipleri, şüphelilerin belirlenmesi için çalışma başlattı. Olayla ilgili başlatılan inceleme sürdürülüyor.

Kız kardeşine çiçek gönderen kişiyi arkadaşlarıyla dövdü