MagSafe teknolojisi iPhone 12’lere geldi

Yayın tarihi: 15 Ekim 2020 Perşembe 7:30 am - Güncelleme: 14 Ekim 2020 Çarşamba 2:13 pm

Apple’ın iPhone 12 modelleri ile uyumlu olan MagSafe ürünleri ile yaşam daha da kolaylaşıyor. Peki, bu aksesuarlar neler sunuyor?

MagSafe teknolojisi iPhone 12’lere geldi. Apple, MacBook modellerinde bir dönem kullandığı MagSafe teknolojisini şimdi iPhone 12’lere getirdi. Güçlü manyetik bir alan sayesinde aksesuar desteğini oldukça arttıran ve hayat kolaylaştıran çözümler sunan Apple, bunu sadece iPhone 12 ailesine özel olarak sunacak.

İlk aksesuar, içinde yeni MagSafe’i içeren çok basit bir Qi uyumlu şarj cihazı olan şarj cihazının kendisi oluyor. Bu özellik ile Qi uyumlu tüm adaptörler iPhone’u şarj edebilecek. Ancak özellikle iPhone 12 serisini nispeten hızlı 15W’da şarj edecek.

MagSafe

Tüm iPhone 12 modelleri için duyurulan iki yeni özellik ise MagSafe’li Silikon kılıf ve MagSafe’li Clear kılıf oluyor Bu iki aksesuar, dahili manyetik bobinleri içeriyor. Bu bobinler üst üste aksesuar yerleştirilmesine ve kablosuz şarjı etkinleştirmesine olanak tanıyor.

Son olarak Apple, iPhone’un arkasına manyetik olarak klipslenecek küçük bir deri kese olan MagSafe’li iPhone Deri Cüzdan’ı da tanıttı. Kese, küçük bir kredi kartına sığacak şekilde boyutlandırılmış. Bu cüzdan da MagSafe manyetik bobinleri bulunuyor.

iPhone 12 ile uyumlu olacak olan bu aksesuarlar 59.99 dolardan başlayan fiyatlar ile satışa sunulacak. Türkiye’de kılıflarını 500 TL’den satışa sunacak olan Apple’ın bu ürünlerini daha çok alım gücü yüksek ülkelere sunacağı ortada. Türkiye pazarını artık üçüncü plana itecek olan Apple, iPhone 12’leri 10.000 TL’den başlayan fiyatlar ile satışa sunacak.

Samsung Galaxy S20 FE kullanıcıları dokunmatik ekran sorunu yaşıyor