Mağlubiyetin ardından İlhan Palut’tan 45 saniyelik basın toplantısı! “Değişik bir penaltı”

Yayın tarihi: 7 Kasım 2023 Salı 9:01 am - Güncelleme: 7 Kasım 2023 Salı 9:01 am

Çaykur Rizespor Teknik Direktörü İlhan Palut, deplasmanda 2-0 mağlup bitirdikleri Gaziantep Futbol Kulübü maçının ardından penaltı pozisyonuna vurgu yaparak, “Talihsiz bir pozisyonda çok pahalı bir tecrübe yaşadık” dedi.

Ç.Rizespor, Trendyol Süper Lig’in 11. haftasında konuk olduğu Gaziantep Futbol Kulübü’ne Maxim ve Dragus’un attığı gollerle 2-0 mağlup oldu. Zorlu maçın ardından Ç.Rizespor 14 puanda kalırken, Gaziantep FK ise puanını 12’ye yükseltti. Maçın ardından konuşan Çaykur Rizespor Teknik Direktörü İlhan Palut, sahadan yenilgi ile ayrıldıkları için üzgün olduklarını söyledi.

“DEĞİŞİK BİR PENALTI”

Mücadelenin ardından düzenlenen basın toplantısında değerlendirmelerde bulunan ve penaltı pozisyonuna vurgu yapan İlhan Palut, “Oyun genelinde oyuncularım istediklerimi yaptılar. Özellikle ilk yarı, ikinci yarının da belli bir dönemi. Ondan sonra son 20 dakika beklediğim enerji sahada yoktu, eksiğimiz buydu. Maç kontrolümüzde geçerken bugün çok talihsiz bir pozisyonda, çok pahalı bir tecrübe yaşadık. Bizim için çok pahalı bir öğrenme oldu. Değişik bir penaltı, çok görmediğimiz ve bunu maç boyunca kotarmaya çalıştık ama başarılı olamadık. Çalışmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

NELER OLMUŞTU?

Süper Lig’de oynanan Gaziantep FK – Çaykur Rizespor karşılaşmasında ilginç bir pozisyon yaşandı. Savunma oyuncusu Emirhan Topçu, kendi ceza sahası içinde topu elle tutunca hakem penaltı noktasını gösterdi. Ancak pozisyonun gelişimi, gündeme oturdu.

Maçın 16. dakikasında aut atışını kullanmak için hazırlanan Çaykur Rizespor kalecisi Gökhan Akkan, topu yere koyduktan sonra ayağıyla takım arkadaşı Emirhan Topçu’ya verdi. O sırada Max Gradel’in baskıya geldiğini gören Rizespor savunmacısı Emirhan, topu eliyle tutarak aut atışını tekrar kullanacağını anlatan bir hareket yaptı.

Gaziantep FK oyuncuları penaltı verilmesi konusunda yoğun itirazda bulunurken maçın hakemi Ali Şansalan da penaltı noktasını gösterdi. Rizespor kalecisi Gökhan Akkan, atışı kullanması için topu arkadaşına verdiğini söylese de, VAR’da kontrol edilen pozisyonun ardından penaltı kararı geçerli oldu.

 

Gaziantep-Rizespor maçında çok tartışılacak pozisyon! Aut tekrarı mı, penaltı mı?

(İHA)