Magic UI 4 testlerine başlandı

Yayın tarihi: 4 Aralık 2020 Cuma 9:00 am - Güncelleme: 3 Aralık 2020 Perşembe 3:41 pm

Huawei’nin alt markası olan Honor, Honor 20 ve Honor V20 için Magic UI 4 güncellemesinin testlerine başladı. İşte güncellemenin detayları.

Huawei’nin alt markası Honor, Eylül ayında, Honor 30 ve V30 akıllı telefonlar için Magic UI 4 kullanıcı arayüzünü beta testine başlanmıştı. Şimdi Honor, Magic UI 4’ün beta testini küresel pazara genişletiyor ve Honor 20, Honor 20 Pro ve Honor V20 akıllı telefonlarının kullanıcıları için en yeni kullanıcı arayüzünü sunuyor. Bu nedenle, bu akıllı telefonlar için dünya çapında Magic UI 4’ün kararlı sürümünün piyasaya sürülmesi çok yakın bir gelecekte gerçekleşecek diyebiliriz.

Bu haftanın başlarında, Avrupa’daki Huawei P30, Mate 20 ve Nova 5T kullanıcılarının EMUI 11 aldığı ortaya çıktı. Şirket, çok çeşitli akıllı telefonlar için aktif olarak EMUI 11 ve Magic UI 4 yayınlamaya devam ediyor. EMUI 11, cihaz yazılımı için üç aydan kısa süren 10 milyon akıllı telefona zaten yüklenmiş durumda.

EMUI 11 kullanıcı sayısı 10 milyonu aştı

Aynı zamanda Huawei, akıllı telefonları için tescilli işletim sistemi HarmonyOS’un beta testinin başlangıcı için hazırlanmaya devam ediyor. EMUI 11’e yükselten çoğu akıllı telefon, sonunda HarmonyOS’a taşınacaktır.

EMUI 11 üç temel üzerine inşa ediliyor. Bunlar gizlilik, güvenlik ve kullanıcı deneyimini geliştirme olarak gruplandırılıyor. Aynı hassasiyet Magic UI arayüzünde de gösteriliyor. Yani Magic UI, EMUI 11’in bir kopyası diyebiliriz.

Magic UI 4

Magic UI 4’teki en dikkate değer değişikliklerden biri, çoklu pencere ve bölünmüş ekran özelliği oluyor. Uygulamanın açılır penceresi “Akıllı Çoklu Pencere” doğru zamanda simge durumuna küçültülebiliyor. Fonksiyonu başlatmanıza izin veren özel bir hareket de yer alıyor. Pencerenin kendisi rastgele bir şekle sahiptir ve kullanıcı boyutunu ayarlayabilir.

Uygulama izni özelliği daha güvenli çalışıyor. Artık arka plandaki uygulamanın kamera veya mikrofona erişimi yok. Uygulama izinleri, Stok Android’de olduğu gibi veriliyor. Bunları tüm durumlar için veya yalnızca uygulama çalışırken ayarlayabilirsiniz. Sistem ayrıca arka planda yardımcı programların çalışmalarını izler ve herhangi bir hak kullanıp kullanmadıklarını bildiriyor.