Magic Keyboard pek de sessiz değilmiş

Yayın tarihi: 23 Nisan 2020 Perşembe 12:21 pm - Güncelleme: 23 Nisan 2020 Perşembe 12:21 pm

Apple, geçtiğimiz haftalarda sürpriz bir şekilde iPad Pro 2020 modelini tanıtmıştı. Bu model ile birlikte Magic Keyboard‘u da duyuran Apple, tablette tam anlamıyla PC deneyimi sunmayı vadediyordu.

Magic Keyboard pek de sessiz değilmiş.Yeni iPad Pro klavyesi barındırdığı trackpad’i ile tablete mouse kullanımına imkan sağlıyordu.

Türkiye’de 2.299 TL ve 2.699 TL‘ye çok yakında satılacak olan Magic Keyboard, dış basında incelenmeye başlandı bile. Ünlü YouTuber MKBHD‘ye konuk olan Magic Keyboard biraz hayal kırıklığı yarattı desek yalan olmaz. Sanki oyuncular için geliştirilen mekanik klavyeler gibi ses çıkaran bu klavyenin sessiz çalışmaya pek uygun olmadığı açıkça ortada.

Magic Keyboard

Bugüne kadar hiç bir Apple imzalı klavyede ve MacBook klavyelerinde olmayan sesi çıkaran Magic Keyboard, uzun kullanımda sesiyle biraz sinir bozacak gibi görünüyor. Ancak yine de tableti gerçekten PC’ye dönüştüren bu aksesuarın büyük bir adım olduğunu belirtmekte fayda var.

Verimlilik ve taşınabilirlik açısından MacBook’tan bile daha iyi olan iPad Pro + MagicKeyboard ikilisi maalesef ki Türkiye’de uygun bir çözüm değil. Bu iki ürünü almak istediğinizde 8.000 TL‘den fazla bir tutarı gözden çıkarmanız gerekiyor. Bu seviyeye çıktığınızda gidin canavar gibi iş gören MacBook Air 2019 ve 2020 alın daha iyi. Hem de PC deneyimini daha uyguna yaşamış olursunuz.

Bakalım Apple bu ses sorununu kabul edip yeni modellerde daha sessiz bir mekanizma kullanmayı tercih edecek mi?