Maden ocağında göçük meydana geldi: 1 işçi öldü 1’i mahsur

Yayın tarihi: 26 Şubat 2022 Cumartesi 12:33 am - Güncelleme: 26 Şubat 2022 Cumartesi 12:33 am

Zonguldak’ta bir maden ocağındavyaşanan göçükte 2 işçi mahsur kaldı. Kurtarma çalışmaları sonucu işçilerden birinin cansız bedenine ulaşıldı.

Zonguldak’ın Kilimli ilçesinde, kaçak göçmenlerin çalıştırılması nedeniyle kapatılan maden ocağını yeniden açmak için çalışan 2 işçi, göçükte mahsur kaldı. Arama kurtarma çalışmaları sonrası işçilerden Ümit Kurt’un cansız bedenine ulaşıldı.

İddiaya göre, geçtiğimiz günlerde kaçak maden ocağında çalışan Afganistan vatandaşı 11 mülteci yakalandı. Türkiye Taşkömürü Kurumu ve güvenlik ekiplerince kömür ocağı üretim yapılmaması için patlatıldı.

Bugün, patlatılan kaçak kömür madeni ocağını açmak isteyen 2 işçi maden ocağında yeniden çalışma başlattı. Ocağın göçen girişini onaran 2 kişi madene girdi. Bu esnada ocak girişinde göçük meydana geldi. Biri Afgan olduğu öğrenilen işçi ile Ümit Kurt göçükte mahsur kaldı.

İhbar üzerine bölgeye Türkiye Taşkömürü Kurumu Tahlisiye Ekibi, jandarma, AFAD ve sağlık ekipleri sevk edildi. Mahsur kalan işçilerin kurtarılması için çalışma başlatıldı.

Yaklaşık 3 saat süren çalışma sonucunda işçilerden Ümit Kurt’un cesedine ulaşıldı. Göçükte mahsur kalan diğer işçiye ulaşmak için ise ekiplerin çalışması sürüyor.

Rus ordusu Kiev’de! İşte dakika dakika tüm gelişmeler