Macron’un ‘bağrı açık’ fotoğrafı tartışma yarattı

Yayın tarihi: 18 Nisan 2022 Pazartesi 4:34 pm - Güncelleme: 18 Nisan 2022 Pazartesi 4:34 pm

Seçim sürecindeki Fransa’da Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron‘un resmi fotoğrafçısının paylaştığı bir fotoğraf tartışmalara neden oldu.

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’un resmi fotoğrafçısının Instagram hesabında paylaşılan bir fotoğraf tartışma yarattı. Macron’nun ‘bağrı açık’ şekilde göğüs kıllarının göründüğü karenin, cumhurbaşkanlığı seçimi öncesi genç seçmeni hedef aldığı yorumu yapıldı.

Fransa’da cumhurbaşkanlığı seçiminin pazar günü yapılacak ikinci turu öncesi Emmanuel Macron ve Marine Le Pen kampanyalarını bütün hızıyla sürdürüyor. Son kamuoyu araştırmalarına göre Macron, Le Pen’in 8 puan önünde.

BBC Türkçe’nin haberine göre, kampanyasını daha az oy aldığı bölgelerde yoğunlaştıran 44 yaşındaki Macron’un Cumartesi çekilen bir fotoğrafı ülkede tartışma konusu oldu. Kampanyası sırasında dinlenirken çekilen fotoğrafta Fransa lideri, gömleğinin düğmelerini büyük ölçüde açmış şekilde görüntülendi.

Bu fotoğraf da Macron’un özel fotoğrafçısı tarafından Instagram hesabında paylaşıldı. Siyasi analistlere göre bu genç lider imajının nedeni, genç seçmenler arasında Marine Le Pen’e desteğin artması. Bazı uzmanlar da Macron’un sosyal medyayı yeterince kullanmadığını söylüyordu.

Fransız haber ajansı AFP’nin konuştuğu akademisyen Pierre-Emmanuel Guigo da bu noktanın altını çiziyor. Paris-Est Créteil Üniversitesi’nde siyasi iletişim uzmanı olan Guigo, “Macron, gençler arasında çok popüler olmasına karşın sosyal medyada görünürlük için fazla bir şey yapmadı” dedi.

Kamuoyu araştırmalarına göre Macron’un ilk turda aldığı oyun yalnızca yüzde 20’si, 18-24 yaş arası seçmenlerdendi. Macron ve Le Pen, Çarşamba günü televizyondan canlı yayınlanacak televizyon programında karşı karşıya gelecek. (BBC TÜRKÇE)

Ümit Özdağ’a çatan Perinçek faşist Le Pen’e destek çıktı