Macron, koronavirüs nedeniyle seçimleri iptal etti… Ordu Fransa’da sokağa çıktı!

Yayın tarihi: 16 Mart 2020 Pazartesi 10:17 pm - Güncelleme: 16 Mart 2020 Pazartesi 10:46 pm

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, “Zorunlu olmayan tüm çıkışlar engellenmiştir. Güvenlik kontrolleri yapılacaktır. Evinizde kalın. Belediye seçimlerinin ikinci kısmı iptal edildi” dedi.

6633 vakanın bulunduğu Fransa’da Cumhurbaşkanı Macron, alınan tedbirleri canlı yayında açıkladı. Ülkede şimdiye kadar 148 kişinin öldüğü salgınla mücadele için sokağa çıkma yasağı ilan edildi.

Macron’un açıklamaları şöyle:

İnsanların hareketlerini kısıtlayacak önlemler almaya karar verdim.

İnsanların hareketleri yarından itibaren 15 gün süreyle ciddi şekilde sınırlandırılacak. Ülke genelinde dışarıda gezmek yasak, sadece alışverişlere ve işe gitmeye izin var. Tatile çıkmak yok.

Önemli görevdeki personel dışındakiler evlerinde kalacak.

Bütün şirketler evden çalışmak için gereken adımları atmalı.

“BELEDİYE SEÇİMLERİ İPTAL EDİLDİ”

Belediye seçimlerinin ikinci kısmı iptal edildi.

İnsanların hareketini sınırlandıran tedbirlere karşı çıkanlar Fransa hükümeti tarafından cezalandırılacak.

Corona virüsüne karşı savaşta taksi ve oteller mobilize edilecek.

Askeri hastane virüsle mücadelede kullanılacak.

Fransa sınırları AB ile koordineli bir şekilde yarın kapatılacak. Schengen bölgesi sınırları yarından itibaren kapatılacak.


Fransa Sağlık Bakanı Olivier Veran, France 2 kanalında yaptığı açıklamada, virüs bulaşan kişi sayısının 900 kişi artarak 5 bin 400’e ulaştığını, hastaların 400’ünün yoğun bakımda tedavi gördüğünü söyledi.

Salgın nedeniyle 29 kişinin daha yaşamını yitirdiğini ve böylece hayatını kaybedenlerin sayısının 120’ye yükseldiğini belirten Veran, virüsle mücadele kapsamında alınan önlemler konusunda Fransızların daha bilinçli hareket etmesi gerektiğinin altını çizdi.

Aciliyeti olmayan duruşmalar, virüs nedeniyle ertelendi

Virüse yakalananların arasında Ulusal Mecliste merkez sağ Cumhuriyetçiler Partisinin Grup Başkanvekili Christan Jacob’un bulunduğu belirtildi.

Bu arada Fransa Adalet Bakanı Nicole Belloubet, yaptığı açıklamada, ülke genelinde aciliyeti olmayan duruşmaların Kovid-19 nedeniyle ertelendiğini duyurdu.