Maçoğlu’na destek vermeyen Erkan Baş Kadıköy’de neden aday çıkardıklarını anlattı

Yayın tarihi: 26 Şubat 2024 Pazartesi 2:18 pm - Güncelleme: 26 Şubat 2024 Pazartesi 2:22 pm

TİP lideri Erkan Baş, Kadıköy’de neden aday çıkardıklarını anlattı. Baş, Fatih Mehmet Maçoğlu’nu desteklememe gerekçelerini açıkladı.

Türkiye İşçi Partisi (TİP), Kadıköy’de Türkiye Komünist Partisi (TKP) ve SMF’nin adayı Fatih Mehmet Maçoğlu’na karşı Doğan Ergün’ü aday olarak çıkarmıştı. TİP Genel Başkanı Erkan Baş, Kadıköy’de neden aday çıkardıklarını anlattı, Maçoğlu’nu desteklememe gerekçelerini açıkladı.

Mirgün Cabas’a konuk olan Baş “Herhangi bir yerde AKP’nin karşısında Fatih Mehmet Maçoğlu aday olsaydı doğrudan desteklerdik. Kadıköy’de AKP’nin kazanma şansı yok, üstüne üstlük Kadıköy’de Türkiye İşçi Partisi, AKP ile kafa kafaya oy alıyor. En iddialı olduğumuz yerlerden birisi” dedi.

‘RAKİBİMİZ MAÇOĞLU DEĞİL’

Baş şöyle devam etti: “Bir müzakere ya da ortaklaşma çabası olmadan böyle bir adaylık gerçekleşti. Oradaki mücadele iyiler arasındaki bir mücadele olacak. Biz en iyisi olduğumuzu iddia ediyoruz. Rakibimiz Maçoğlu değil, Cumhuriyet Halk Partisi yıllardır Kadıköy’ü yönetiyor ve bizim oraya dair köklü eleştirilerimiz var. Bu mücadeleye giren tüm partilere başarılar diledik, Fatih Bey’e de başarılar diledik” ifadelerini kullandı.

Erkan Baş’ı mı destekleyecekler? CHP ve DEM Parti Gebze’de aday çıkarmadı

Kaynak: TELE1