Maçoğlu: Kılçdaroğlu yüzde 80 oy alır

Yayın tarihi: 19 Nisan 2023 Çarşamba 4:38 pm - Güncelleme: 19 Nisan 2023 Çarşamba 4:38 pm

Tunceli Belediye Başkanı Fatih Mehmet Maçoğlu, Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Tunceli’de yüzde 80’in üzerinde oy alacağını söyledi.

Tunceli Belediye Başkanı Fatih Mehmet Maçoğlu, Kısa Dalga’dan Azmi Karaveli’nin podcast programına katıldı. Maçoğlu programda Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı Adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile ilgili açıklamalarda bulundu.

“ÇOK BÜYÜK BİR SEMPATİ UYANIYOR”

“Sonuçta Kılıçdaroğlu bu şehirli, bu şehirli birinin cumhurbaşkanı adayı olması şehirde çok büyük bir sempatiyle karşılanıyor, çok büyük bir sempati uyanıyor bu çok doğal. Dersim’de hani en azından toplum içerisinde gezdiğimde, gördüğümde Kılıçdaroğlu’nun dışında başka bir şey değerlendirilmiyor” diyen Maçoğlu, herkesin istediği gibi konuşamadığının da altını çizdi.

Bu konuyla ilgili anket yapmadığına dikkat çeken Maçoğlu, “Sanki yüzde 80’nin altına düşmeyecek gibi eğer bir terslik çıkmazsa tabii. Bana gelince de emin olun, kurumumun kararı benim için değerlidir. Yani kurumum bu meseleyle ilgili açıklaması neyse ben onun dışına çıkmam. Diyelim ki ben TKP’den aday oldum ama ben SMF’liyim. TKP’de benim SMF’li olduğumu bilir ve bir ittifak yaparken de bu minvalde yapıyor ve ilkeli davranıyorum. Birinci görevim Türkiye’deki bütün sosyalistlerin ortaklaşması üzerinedir” dedi.

Gençler başkanlar türkü söyledi, Kılıçdaroğlu eşlik etti