Maçoğlu: 20 yıl sonra genetik hastalıklı çocuklar doğacak

Yayın tarihi: 24 Ekim 2021 Pazar 12:44 pm - Güncelleme: 24 Ekim 2021 Pazar 12:44 pm

Tunceli Belediyesi’nin komünist Başkanı Fatih Mehmet Maçoğlu, fenni gübre ve ilaçların zararlarına değindi. Maçoğlu, “20 yıl sonra genetik hastalıklı çocuklar doğacak” diyerek uyardı.

Fatih Mehmet Maçoğlu, Artvin’de 1959 yılında kurulan Hopa Tarımsal Kalkınma Kooperatifi 2021 Yılında Kemalpaşa Köprücük Köyündeki çay fabrikasında çay üreticileriyle birlikte düzenlenen Hasat Şenliği’ne katıldı. Şenliğe, Ovacık Doğal Kooperatif Temsilcileri, Hopa Tarımsal Kalkınma Kooperatif Başkanı Harun Vayiç, Hopa Belediye Başkanı Taner Emekçi, Borçka Belediye Başkanı Ercan Orhan, Kemalpaşa Belediye Başkanı Ergül Akçicek, CHP, Halkevleri, Sol Parti, HDP ve çok sayıda kurum ve dernek temsilcileri de dahil oldu.

Çay üreticilerine seslenen Tunceli Belediye Başkanı Maçoğlu şöyle konuştu:

“KOOPERATİF HERKESİN EMEĞİDİR”

“Bugün hala bu topraklar temizse sizin bu topraklara sahip çıkmanızdan kaynaklı. Eğer hala eğitim yüksekse sizin bilime olan inancınızdan kaynaklı. Biz birbirimize benziyoruz. Bizim deniz görmüş halimiz, su görmüş halimiz yerler. Sayın başkan şöyle bir şeyden bahsetti dedi ki 1959’dan bu yana bir kooperatif aslında bugüne kadar gelmişse çok değerli bir şey. Hakikaten çok değerli bir şey. Binlerce kooperatifin ziyan olduğu, binlerce kooperatifin yok olduğu, binlerce kooperatifin şirketleştiği bir ülkeden bahsediyoruz. Bugün bu kooperatif hala buradaki köylerin üretimin bir parçası olmuş. Ben bu emeği destek amaçlı ve emeği örgütleme açısında hala ayakta duruyorsa herkesin emeğidir.

“İLAÇLAMALARDAN UZAK DURACAĞIZ”

Topraklarımızı değil sadece surlarımızı değil sadece doğadaki yaban yaşamı sonraki insanları zehirliyor. 20 yıl sonra bu ülkede genetik hastalıklar, genetik hastalıklı, obez çocuklar doğacak. Eğer biz bunun önüne geçmezsek doğal üretimi geliştirmezsek hepimizin evinde gerçekten genetik hastalıklı çocuklarımız olacak. Hepimiz önce topraklarımıza sahip çıkacağız. Toprağa, suyu, yabanı ve insanı koruyacak bir anlayışı hayvancılık yapacağız, hayvan gübrelerini doğal ortama atacağız. İlaçlamalardan uzak duracağız ama alıştırdık diyorsunuz ya belli bir süre alıştırdığımız tohumu alamayabiliriz. Ama temizlenmeye başladıktan sonra yağmur, kar vb. şekilde eski durumuna gelecek.”

Maçoğlu: Kente gelecek hiçbir öğrenci açıkta kalmayacak