Maçın ardından ortalık karıştı! Takım otobüsüne silahlı saldırı

Yayın tarihi: 11 Ekim 2022 Salı 10:21 am - Güncelleme: 12 Ekim 2022 Çarşamba 2:39 am

Bölgesel Amatör Lig’de İstanbul Bayburtspor-Bilecik 1969 Spor karşılaşmasının ardından ortalık karıştı. İstanbul Bayburtspor taraftarları Bilecik kafilesinin bulunduğu otobüse önce taşlı daha sonra silahlı saldırıda bulundu.

İstanbul’da 9 Ekim’de İstanbul Bayburtspor ile Bilecik 1969 Spor Kulübü karşı karşıya geldi. Maç İstanbul Bayburtspor’un üstünlüğüyle tamamlanırken, karşılaşmanın ardından iki takım arasında gerginlik yaşandı.

Bilecikspor taraftarlarını taşıyan otobüs önce taşlı saldırıya uğradı. Kısa süre sonra ise bir kişi otobüsü hedef alarak yanında taşıdığı tabanca ile 6 el ateş etti. O anlar takım otobüsündeki bir kişinin cep telefonu kamerasına yansıdı.

Grupların dağılmasına yönelik gerekli uyarılarda bulunup, kalabalık nedeniyle takviye kuvvet çağıran ekiplerce yapılan çalışmada, iki grup arasında yaşanan kavgaya ilişkin “spor alanlarında taşkınlık yapmak” ve “kamu malına zarar verme” suçlarından Y.B, E.Ç. ve B.T. gözaltına alındı.

SPOR MÜSABAKALARINDAN MEN EDİLDİ

Stat girişinde bulunan dönel kavşak içerisinde silahla havaya ateş açan şüpheli S.A. da etkisiz hale getirilerek, silahı ve şarjöre basılı 7 fişekle yakalandı.

Şüpheliler Y.B., E.Ç. ve B.T. hakkında “spor alanlarında taşkınlık yapmak” ve “kamu malına zarar verme” suçlarından adli işlem yapılırken, şüpheli S.A. ise “Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesine Dair Kanun” kapsamında spor müsabakalarından süresiz men edildi.

TUTUKLANDI

İha’nın haberine göre; “Genel güvenliğin kasten tehlikeye sokulması” ve “6136 sayılı kanuna muhalefet” etmek suçlarından adliyeye sevk edilen şüpheli S.A’nın tutuklanmasına karar verildi.

Ümraniye’de İBB işçilerine silahlı saldırı