Ronaldo rekorlarına yenisini ekledi, Portekiz kazandı!

Yayın tarihi: 15 Haziran 2021 Salı 8:58 pm - Güncelleme: 15 Haziran 2021 Salı 9:25 pm

EURO 2020’de F Grubu’nun ilk maçında turnuvanın son şampiyonu Portekiz, Macaristan’la kozlarını, Budapeşte’de paylaştı. Cüneyt Çakır’ın yönettiği 90 dakikada gülen taraf Portekiz oldu. Portekiz sahadan 3-0’lık galibiyetle ayrıldı. Ronaldo, attığı 2 golle Avrupa Şampiyonları tarihinin en çok gol atan futbolcusu oldu.

Son Avrupa Futbol Şampiyonası’nın sahibi Portekiz, F Grubu’nda ilk maçına Fenerbahçeli Attila Szalai’nin formasını giydiği Macaristan karşısında çıktı. Macarlar turnuvanın ev sahibi oldukları için mücadele Başkent Budapeşte’de bulunan 67 bin 215 kişilik Puskas Arena’da oynandı. Seyirci garantisinin yüzde 100 olarak verildiği Budapeşte’deki karşılaşmayı hakemimiz Cüneyt Çakır, yardımcıları Bahattin Duran ve Tarık Ongun’la birlikte yönetti.

İlk 45 dakikası 0-0 sona eren maçın ikinci yarısında Portekiz rüzgarı esti çıktı. Skor perdesini açan isim Raphael Guerreiro oldu ve Portekiz 84’te takımını öne geçirdi.

Golün ardından rüzgarı arkasına alan Portekiz, süperstarı Cristiano Ronaldo ile sonuca gitti. 87’de penaltıdan ağları sarsan Ronaldo, 90+2’de skoru belirledi ve Portekiz sahadan 3-0 galip ayrıldı.

 

RONALDO’DAN YENİ REKOR

Ronaldo, attığı penaltı golüyle Michel Platini’yi geçerek 11 golle Avrupa Şampiyonları tarihinin en çok gol atan futbolcusu oldu.

EURO 2020’de F Grubu’nun ilk maçında Portekiz, Macaristan’ı 3-0 mağlup etti.