Mac mini bu senenin sonuna ortaya çıkabilir

Yayın tarihi: 24 Mayıs 2021 Pazartesi 9:30 am - Güncelleme: 23 Mayıs 2021 Pazar 5:13 pm

Apple, her yeni bir Mac çıkardığında bir öncekilere göre tasarım açısından çok daha ileriye gidiyor ve en sonuncusu yeni 24 inç iMac olmuştu. Mac mini ise uzun bir süredir tasarım yönünden ihmal edilen bir cihaz diyebiliriz. Ancak bu yıl sonunda güçlü özelliklere sahip daha ince bir model görebileceğiz.

Geçen yıl Apple, Mac mini’nin tasarımında herhangi bir değişiklik yapmadı, ancak yeni M1 çipini ve daha fazla alüminyum kasa tasarımını kullandı. Bununla birlikte,  Luke Miani’ye göre, bir sonraki Mac mini tasarım açısından önemli bir revizyona tabi tutulabilir.

 

Miani bundan emin olmasa da, tahminin gerçek olabileceğinden şüphelenmesine rağmen, şu andan itibaren insanları bunu bir göz alıcı söylenti olarak ele almaya davet ediyor. İlginç bir şekilde, yaklaşan Mac mini mevcut modelden daha ince olacak ve yeni iMac’in standına benzeyen uzun ayaklı düz bir tabana sahip olacak.

Mac mini

Miani, Apple’ın yaklaşmakta olan Mac mini’yi, yaklaşan MacBook Pro 14 ve MacBook Pro 16’da yer alacak olanlarla aynı yeni Apple Silicon ile donatacağını haklı olarak bekliyor.

M1 halefi, en son söylentilere göre on CPU çekirdeğine ve on altı ila otuz iki GPU çekirdeğine sahip olabilir. Dolayısıyla, nihayetinde Apple bu yeniden tasarlanmış Mac mini’yi içinde güçlü bir yonga ile getirmeyi planlıyorsa, 1.099 ABD dolarından başlayabilir. Bu cihazın sıkı takipçi yani tiryakileri olduğunu söyleyelim. Fiyatına bakılmaksızın yine büyük çapta satış yapacağı kesin.

Midea M7 Pro global pazarda satışta olacak