Maç bitti polemik devam etti! Bir tepki de İsmail Kartal’dan

Yayın tarihi: 24 Ocak 2024 Çarşamba 11:25 pm - Güncelleme: 24 Ocak 2024 Çarşamba 11:28 pm

Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal, Başakşehir’i 1-0 mağlup ettikleri maçın ardından açıklama yaptı. Kartal, rakip ceza sahasında 71 kez topla buluştuklarını belirterek, “Bu Türkiye’de bir rekordur herhalde” dedi. Kartal, ayrıca maç içinde kendileri lehine bir penaltının verilmediğini söyleyerek maçın hakemine tepki gösterdi.

Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal, uzatmada buldukları penaltı golüyle Başakşehir’i 1-0 mağlup ettikleri maçının ardından basın toplantısında konuştu. Kartal, maç içinde oyunu domine ettiklerine dikkat çekerken, hakem kararlarına da tepki gösterdi.

Kartal, ayrıca maç kadrosunda yer vermediği Bonucci’nin durumuna ilişkin sorulan soruyu yanıtladı. Kartal İtalyan stoperi tedbir amaçlı dinlendirdiğini belirterek, “Çok önemli bir şeyi yok. Tedbiren kadroya almadım” dedi.

“71 KEZ RAKİP CEZA ALANINDA TOPLA BULUŞTUK”

Kartal’ın açıklaması şöyle:

“Bu galibiyet çok çok önemli. Başakşehir son haftalarda yükselişte ve iyi bir takımdı. Biz de kendi güçlü oyunumuzu ortaya koyduğumuz zaman herkesi yenebileceğimizi gösterdik. 11’e 11’ken 5-6 tane yüzde yüz gol pozisyonu vardı. 71 kez rakip ceza alanında topla buluşmuşuz. Bu Türkiye’de bir rekordur herhalde. Bunun 30’u ilk yarı 11’e 11’ken.”

“VERİLMEYEN PENALTI VAR”

Maçta hakem Abdülkadir Bitigen’in kendileri lehinde penaltıyı vermediğine dikkat çeken Kartal, şöyle konuştu:

“Rakip 10 kişi kaldıktan sonra daha baskılı oynadık. Çok fazla kapandılar. Kapanan savunmayı açmakta zorlandık. Maçı başından sonuna domine ettik. Kendi futbolumuzu ortaya koyduk. 1-0 kazandık ama daha farklı kazanabilirdik. Penaltının haricinde verilmeyen bir penaltımız daha var.”

“POZİSYON VERMEDİK”

Maçta rakibe pozisyon vermediklerini belirten Kartal, “Maç boyunca pozisyon vermedik . Böylesi maçlar stresli ve gergin olur. Kazandığımız için oyuncularımı tebrik ediyorum” diye konuştu.

BONUCCI AÇIKLAMASI

Bonucci’ye maç kadrosunda yer vermeyen Kartal, oyuncunun durumuna ilişkin sorulan soruyu da yanıtladı.

Kartal, “Leonardo Bonucci’nin çok önemli bir şeyi yok. Tedbiren kadroya almadım” dedi.

SELAHATTİN BAKİ DE TEPKİ GÖSTERDİ

Fenerbahçe’de maçın ardından Futbol Şube Sorumlusu Selahattin Baki de hakem kararlarına, Galatasaray’a ve rakip takım oyuncusu Deniz Türüç’e tepki göstermişti.

Fenerbahçe, İsmail Kartal, hakem, Süper Lig, Başakşehir

Fenerbahçe’den çok sert tepki! “Yazıklar olsun, bunu not ettik”

Fenerbahçe uzatmalarda hayat buldu! Galibiyet Batshuayi’nin penaltısıyla geldi

Kaynak: TELE1