M2 yonga setli MacBook Air’in satış tarihi belli oldu

Yayın tarihi: 3 Temmuz 2022 Pazar 10:00 am - Güncelleme: 2 Temmuz 2022 Cumartesi 2:21 pm

MacBook Pro geçtiğimiz günlerde satışa çıkmış olsa da yeni Air modeli için henüz bir çıkış tarihi açıklanmadı. Apple’ın bu konuda resmi bir açıklama yapması beklenirken, ortaya çıkan yeni bilgiler sayesinde laptopun çıkış tarihi belli oldu.

MacRumors’un şirket içinden bir kaynağa da doğrulattığı bilgilere göre M2 yonga setli yeni MacBook Air modeli 15 Temmuz’da satışa çıkacak. Apple’ın yeni laptopu için önsiparişler ise 8 Temmuz’da açılacak.

Macbook air

 

15 Temmuz’da satışa sunulacak olan laptop 1199 dolardan başlayan fiyatlarla kullanıcılara sunulacak. Laptopun birden fazla versiyonu bulunuyor. 8 çekirdekli GPU’ya sahip versiyonun yanı sıra 10 çekirdekli GPU’ya sahip bir versiyon da bulunuyor.

13.6 içn Liquid Retina ekrana sahip laptopta 52.6 Wh Li-Poly batarya bulunuyor ki bu bataryanın full şarjla 15 saat internette dolaşmaya ya da 18 saat Apple TV izlemeye yeteceği söyleniyor.

MagSafe 3 şarj girişi bulunan laptopta arka ışıklı Magic Keyboard klavyesi bulunuyor ve dört farklı renk seçeneğiyle geliyor: Gümüş, Yıldız Işığı, Uzay Grisi ve Gece Yarısı. 0.44 inç kalınlığındaki laptopun ağırlığı ise 1.24 kilogram. Son olarak laptopta 1080p çözünürlükte bir kamera ve dört hoparlörlü bir ses sistemi yer alıyor.

Apple yöneticisi: “Samsung iPhone’u kopyaladı”