Türkkan, Erdoğan’ın 88’deki konuşmasını paylaşarak sordu: ‘Canını zor kurtaran soydaşlarımız bu sözleri hak ediyor mu?’

Yayın tarihi: 25 Ocak 2021 Pazartesi 10:45 pm - Güncelleme: 25 Ocak 2021 Pazartesi 11:01 pm

İYİ Parti Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan Suriyeli mülteciler için Erdoğan’ın kullandığı ifadeleri hatırlatarak, arşivden bir görüntü paylaştı. Milletvekili Türkkan, AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 1989 yılında Refah Partisi Teşkilatına yaptığı konuşmayı hatırlattı.

Türkkan, tweetine “Bulgaristan’dan Jivkov rejiminden kaçarak canını zor kurtaran soydaşlarımız bu sözleri hak ediyor mu? Bir de 5 milyon Suriyeli için mazlum deyip 58 milyar dolar harcadığını söyleyen biri bunu söylemiş. Zorumuza gidiyor..!!!” sözlerini ekledi.

Erdoğan, “Ne dedi Bulgaristan’a, ‘Gelin.’ Dedi. Ne kadar varsa gelin. İsterse Todor Jivkov da (Bulgaristan Komünist Dönemi Son Devlet Başkanı) gelsin. Gelin, diyorsun ama bak Ahmet, Mehmet asgari ücrete talim.

Ülke insanı aç. Kadınını satıyor, kızını satıyor, çalıştırıyor. Sen buna çözüm bulamamışken, gelin, diyorsun.” “Bunları nereye yerleştireceksin? Kapıkule’de bir anons; ‘Muamelesi biten soydaşlarımız istediği yere gidebilir. 780 bin kilometrekare emrinize amadedir.’

Tabi bu insanlar geldi. Kim geldi? Casus mu, değil mi? Bir de bakıyorsunuz, Ercüment Konukman (Anavatan Partisi Kurucusu) “Gelenlerin arasında 5 bin casus” var diyor. Ey Allah’ım Ya Rabbim! Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu… Bu nasıl bir devlet anlayışı?” demişti.