Lütfü Savaş’tan ‘sorumluluk’ yanıtı

Yayın tarihi: 23 Şubat 2023 Perşembe 9:34 am - Güncelleme: 23 Şubat 2023 Perşembe 11:45 am

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, depremle ilgili sorumluluğu olup olmadığı sorusunda “Benimle ilgili bir kabahat varsa biz bunun hesabını veririz ama yıkılan binaların çok büyük bir kısmı 1999’dan önce yapılan binalar” yanıtını verdi.

Kahramanmaraş merkezli depremlerden en fazla etkilenen illerden en fazla etkilenen illerden biri Hatay oldu. Büyük yıkıma uğrayan Hatay’da 6,4 ve 5,8 büyüklüğünde iki deprem daha meydana geldi. Yıkımlarda Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş’ın sorumluluğunun olup olmadığı ise tartışma konusu oldu.

Halk TV’de İsmail Küçükkaya’nın “Sorumluluğunuz var mı?” sorusunu yanıtlayan Lütfü Savaş şunları söyledi:

“Eskiden ilk projeler odalara giderdi ve tecrübeli insanlar bunu denetlerdi. Hükümet 2013’te bunu kaldırdı. Odalara gitmez oldu. Bunu ilçe belediyeleri yapıyordu, bunu savunmak için söylemiyorum beş yıl ilçe belediye başkanlığı yaptım. Benimle ilgili bir kabahat varsa biz bunun hesabını veririz. Ama yıkılan binaların çok büyük bir kısmı 1999’dan önce yapılan binalar. Diğer binalarda da hasar var ama onlarda ölüm minimum seviyede. Burada denetimden kaçılmaması lazımdı.”

“Türkiye 9 saat arayla Erzincan ve Gölcük depremlerini yaşadı”