Lütfü Savaş’ın adı adayların arsında okunmamıştı! İşte yaşananların perde arkası

Yayın tarihi: 19 Şubat 2024 Pazartesi 6:14 am - Güncelleme: 19 Şubat 2024 Pazartesi 6:18 am

CHP’nin Ankara’da gerçekleştirdiği aday tanıtım toplantısına çağrılan Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş‘a gece saat 01.00 civarında kürsüye çıkartılmayacağı bilgisinin verildiği bu nedenle de Savaş’ın toplantıya gitmeme kararı aldığı ortaya çıktı.

Hatay’la ilgili CHP’nin 6 anket yaptırdığı belirlendi. Anketlerde Savaş’ın önde çıkması nedeniyle aday değişikliği konusunda parti yönetimi kararsız kaldı.

“KÜRSÜYE ÇIKMAYACAKSINIZ”

Sözcü’den saygı Öztürk’ün haberine göre; CHP’nin yerel yönetimlerden sorumu Genel Başkan Yardımcısı Gökan Zeybek aday tanıtım toplantısından önce Ankara’da bulunan ve tanıtımın yapılacağı toplantı spor salonuna gitmek için hazırlık yapan Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş’ı telefonla aradı. Zeybek “Bugün sizin adaylığınız açıklanmayacak. Son yapılan anketlerde oy oranınızın düşük olduğu anlaşıldı. Genel Başkanımız sizinle konuşmak istiyor” dedi.

CHP’de aday tanıtım toplantısı! Lütfü Savaş açıklanmadı

SALONA GİTMEME KARARI ALDI

Saat 13.00 civarında Lütfü Savaş telefonla Genel Başkan Özgür Özel’i aradı ancak görüşmesi mümkün olmadı. Bu nedenle Savaş, salona gitmeme kararı aldı.  Hatay ilçe ve belde belediye başkan adayları salonda yerlerini alırken Lütfü Savaş ise gelişmelerden dolayı son derece rahatsız ve gergin olduğu için salona gitmeme kararı aldı.

Aday tanıtım toplantısında adı okunmayan Lütfü Savaş’ın eşinden dikkat çeken paylaşım

 

Kaynak: TELE1