Lütfü Elvan günler sonra ortaya çıktı

Yayın tarihi: 4 Kasım 2021 Perşembe 9:15 pm - Güncelleme: 4 Kasım 2021 Perşembe 10:18 pm

Merkez Bankası’nın faiz kararı ve döviz artışına rağmen sessizliğe gömülen Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan ortaya çıktı. Elvan asgari ücretle ilgili konuştu.

Son dönemde ekonomi üzerinde herhangi bir söz sahibi olmayan Bakan Elvan’ın, Merkez Bankası bürokratlarının kendisinden habersiz görevden alınmasına sinirlendiği konuşuluyordu. Bakan Elvan, Türkiye’nin 2023 Vizyonu Zirvesi’nde konuştu. Bakan Elvan yaptığı açıklamada, “Cumhurbaşkanımızın en hassas olduğu hususlardan biri vatandaşımızın enflasyona ezdirilmemesi. Asgari ücret başta olmak üzere bu konuda gerekli hassasiyeti göstereceğiz” dedi.

Bakan Elvan’ın açıklamalarından satır başları şöyle:

“2021’i yüzde 9’un üzerinde bir büyümeyle kapatmayı öngörüyoruz. Muhtemelen çift haneli bir rakamla da kapatabileceğimizi düşünüyoruz. Yılın ikinci yarısına ilişkin öncü göstergeler, ılımlı bir yurt içi talebe ve güçlü bir ihracata işaret ediyor. Cumhurbaşkanımızın en hassas olduğu hususlardan biri vatandaşımızın enflasyona ezdirilmemesi. Asgari ücret başta olmak üzere bu konuda gerekli hassasiyeti göstereceğiz. Şu anda ısınma amaçlı olarak yurt dışından yüz birime mal ettiğimiz doğal gazı dörtte biri fiyatına yani 25 birime vatandaşlarımıza satıyoruz.”

AKP’den asgari ücret zammı için ilk sinyal