Lütfi Elvan için bakanlıkta devir teslim töreni yapılmayacak

Yayın tarihi: 10 Kasım 2020 Salı 1:21 pm - Güncelleme: 10 Kasım 2020 Salı 1:21 pm

Berat Albayrak’ın istifasının ardından yerine atanan Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan bugün Meclis’te yemin ederek göreve başlayacak. Bakanlıkta ise gelenek olduğu gibi bir devir teslim töreni yapılmayacak. Lütfi Elvan, “Benim için de sürpriz oldu. Berat Bey ile görüştüm. Sayın Bakanın sağlık problemleri nedeniyle devir teslim töreni olmayacak” ifadelerine yer verdi.

Berat Albayrak, pazar akşamı Hazine ve Maliye Bakanlığı’ndan istifa etmesinin ardından sosyal medya hesaplarını kapatırken hiçbir görüntü de vermedi. Albayrak’ın sırra kadem basması nedeniyle bugün bakanlıkta devir teslim töreni de yapılmayacak.

Hazine ve Maliye Bakanlığı’na atanan AK Parti Mersin Milletvekili Lütfi Elvan’ın bugün Meclis’te yemin ederek görevine başlaması bekleniyor. Edinilen bilgiye göre Elvan yemin ettikten sonra bakanlığa gidecek, ancak gelenek olduğu gibi bir devir teslim olmayacak.

Albayrak ile telefonda görüştüklerini belirten Elvan, “Hizmetlerinden dolayı teşekkür ettik. O da bize görevimizden dolayı başarılar diledi” dedi.

ELVAN’IN YERİNE YILMAZ GETİRİLECEK

Öte yandan Lütfü Elvan’dan boşalan TBMM Plan ve Bütçe Komisyon Başkanlığı’na AK Parti Genel Başkan Yardımcısı, Bingöl Milletvekili Cevdet Yılmaz’ın getirilmesi bekleniyor.