Lüks yaşamıyla gündem olan ‘Şulemsi’ iddialara cevap verdi

Yayın tarihi: 9 Kasım 2023 Perşembe 2:29 pm - Güncelleme: 9 Kasım 2023 Perşembe 2:29 pm

Geçtiğimiz günlerde cezaevine giren Dilan Polat’ın arkadaşı “Şulemsi” olarak bilinen fenomen Şule Kayatürk, yayınladığı açıklamayla hakkında çıkan iddiaları reddederek hukuki süreç başlattığını duyurdu.

Kara para aklama, vergi kaçırma ve yasa dışı bahis gibi suçlamalarla haklarında başlatılan soruşturma kapsamında tutuklanan Dilan Polat’ın arkadaşı Şule Kayatürk’ün servetiyle ilgili iddialar ortaya atıldı.

Sosyal medyada “Şulemsi” olarak tanınan Kayatürk’ün, 26 yaşında 16 villa, 28 daire, 1 helikopter, 173 iş yeri ve 1 yata sahip olduğu öne sürüldü.

Şulemsi sosyal medya hesabından avukatı aracılığıyla açıklama yayınladı. Açıklamada mal varlığı hakkında çıkan iddiaları yalanlayan Şulemsi, “Atılan tweetler, gelen yorum ve mesajlarda dahil olmak üzere, haksız yere uğradığım maddi ve manevi rahatsızlığın hesabını hukuksal boyutta arayacağız. Sizleri seviyorum, selametle” notunu düştü.

‘İDDİALAR RESMİ BİLGİ VE BELGELERE DAYANDIRILMAMIŞTIR’

Açıklama şu şekilde:

“Son günlerde müvekkil Şule Türk, eşi Yasin Türk ve temsilcisi olduğu Şulemsi Reklam Güzellik Merkezi LTD. ŞTİ. hakkında çıkan haberler, müvekkile, ailesine ve şirketine maddi ve manevi zarar vermektedir. Üzülerek takip etmekteyiz ki, müvekkilin kendisi, eşi ve şirketinin mal varlığı hakkında gerçek dışı, tahminin ötesine gitmeyen büyük rakamlar dile getirilmektedir. Müvekkilim Şule Türk’e ve eşi Yasin Türk’e ait olduğu iddia edilen mal varlığı ve kapsamı hakkındaki beyanlar gerçek dışı olup çeşitli yayın kuruluşları da bu iddialarını resmi bilgi ve belgelere dayandıramamıştır.”

Şulemsi olarak bilinen Şule Kayatürk’ün estetiksiz halini gören şoke oldu

‘SUÇ İDDİALARININ TAMAMI ASILSIZDIR’

“Müvekkil yıllardır sosyal medya fenomeni olup, son bir yıldır da güzellik merkezleri işleten basiretli bir tacirdir. Müvekkilim ve şirketi hakkında, mali, adli makamlarca başlatılmış veya devam eden soruşturma ve kovuşturma dosyası da bulunmamaktadır. Türkiye’nin önde gelen iş insanlarından ve fenomenlerinden biri olan ve onlarca insana istihdam kaynağı olan müvekkil hakkındaki suç iddialarının tamamı asılsızdır. Müvekkil hakkında hiçbir araştırma yapılmadan yayınlanan bu haberler, resmi hiçbir bilgi ve belgeye dayanmayan, tek yanlı yanıltıcı beyanlardan ibarettir. Bu haberlerin, Basın Meslek ilkeleri ve Basın Etiği kurallarını da ihlal ettiği açıktır.

‘LİNÇ KAMPANYASI İLE MEVCUT SORUŞTURMAYA ÇEKİLMEYE ÇALIŞILIYOR’

Son günlerde, kamuoyunu meşgul eden şahıslar ile müvekkil ve eşinin tek ortak noktası ikisinin de sosyal medyada geniş bir izleyici kitlesine sahip olmaları ve güzellik merkezi işletmeleridir. Tüm güzellik merkezi işletmecisi fenomenlerin organize bir örgütmüş gibi yansıtılması Türk Ceza Kanunu’nun 20’nci maddesinde düzenlenen ceza sorumluluğunun şahsiliği ilkesiyle bağdaşmamaktadır. Bu linç kampanyası ile müvekkilin de mevcut soruşturmaya çekilmeye çalışılması, yargı mercilerinin meşgul edilmesi sonucundan başkaca bir şey doğurmayacaktır”

 

Dilan Polat: Tüm malvarlığımı sosyal medyadan elde ettim, itirafçı olmayacağım