Lüks otelde defile düzenleyen Kızılay Diyanet Vakfı’na da çadır satmış

Yayın tarihi: 20 Mart 2023 Pazartesi 7:44 am - Güncelleme: 20 Mart 2023 Pazartesi 7:46 am

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremde halka ücretsiz dağıtması gereken çadırları Haluk Levent’in başkanlığını yaptığı AHBAP’a satan Kızılay‘ın, Diyanet Vakfı’na da çadır sattığı ortaya çıktı.

BirGün’den İsmail Arı, Kızılay ile ilgili yeni bir iddia ortaya attı. Depremde AHBAP’a barbunya, konserve, çadır satan Kızılay, Diyanet Vakfı’na da çadır satmış.

Kızılay’ın 20 Temmuz 2018 tarihli, ıslak imzalı ve mühürlü yönetim kurulu tutanaklarda, Kızılay’ın çadır satışı için verilen siparişlere yetişmekte güçlü çektiği kaydedilerek, “Kızılay’ın zaman zaman müşterilerine karşı zor durumda kaldığı’’ ifade edildi.

Tutanaklarda, Türkiye Diyanet Vakfı’na bin adet, Uluslararası Göç Örgütü’ne 2 bin 977 adet ve Goal Global isimli bir kuruluşa 400 adet çadır sattığı belirtildi. Tutanaklardan çadır üretiminde sipariş hızına yetişilemediği ve satışların olumsuz etkilendiği vurgulandı. Kurum bu nedenle stoklarda bulunan 3 bin adet çadırın satılmasına karar verdi. Bu satıştan tahmini 6 milyon 900 bin TL gelir elde edileceğinin altı çizildi.

LÜKS OTELDE DEFİLE

Kızılay’ın yaklaşık 5 ay önce “Kutup Yıldızı Projesi” adı altında lüks bir otelde üç gün süren etkinlik düzenlediği de ortaya çıktı. Kızılay Başkanı Kerem Kınık’ın da katıldığı etkinlikte konserlerin düzenlediği ve mankenlere Kızılay logolu kıyafetler giydirilerek defile düzenlendiği açığa çıktı. Kızılay’ın paylaştığı videoda Kerem Kınık’ın da konuşması yer alıyor. “Kızılay şirketlerinin yöneticilerine” teşekkür eden Kınık’ın “Kızılay Yatırım Holding’in kıymeti artacak” ifadelerini kullandığı görülüyor.

Başkent Gaz, Kızılay’a bağış yapıp ‘vergiden kaçınmış’!