Lüks araçlar, ağır silahlar, TV programları… Bir din şarlatanının hikayesi

Yayın tarihi: 3 Ağustos 2022 Çarşamba 5:40 pm - Güncelleme: 3 Ağustos 2022 Çarşamba 7:15 pm

Gazeteci Timur Soykan, kendisini mehdi ilan eden din şarlatanı Tuncer Çiftçi’nin hikayesini yazdı. Çiftçi’nin TV kanalında mürit topladığını yazan Soykan, lüks araç koleksiyonunu da paylaştı.

Din şarlatanı Tuncer Çiftçi’nin müritleri olduğunu söyleyen bir grup geçtiğimiz günlerde bir doğum günü videosu paylaştı. Videoda şarlatan Çiftçi’nin doğum gününü kutlayan kadınlar, övgüler yağdırdı. Bir başka sosyal medya paylaşımında ise Çiftçi’nin ağır silahlar ile pozlar verdiği görüldü.

Çok sayıda kadın müridi olan Çiftçi tartışma konusu oldu. Gazeteci Timur Soykan, Çiftçi’nin geçmişten günümüze gelen hikayesini yazdı. Sosyal medya üzerinden paylaşımlarda bulunan Soykan, ağır silahları kurulan TV kanalını, TV programlarını ve lüks araçların hikayesini de yazdı.

“YURT DIŞINDA YAŞADIĞI ANLAŞILIYOR”

Soykan, Siyasal İslam’ın iktidarında tarikatların altın çağını yaşarken ‘mehdi enflasyonu’nun yaşandığına dikkat çekti. Laikliğin baskılandığı ortamda din şarlatanlarının salgın gibi yayıldığını dile getiren Soykan, Çiftçi’nin sosyal medyadaki kayıtlardan yurt dışında olduğunun anlaşıldığını dile getirdi.

“BENİ SEVEN ŞELALENİN ALTINDAN GEÇER”

 

 

Soykan, Çiftçi’nin daha önce de absürt videolar ile Türkiye’nin gündemine geldiğini hatırlattı. Bu videolardan ilkinin ‘şelale’ videosu olduğunu dile getiren Soykan, “Kadınlara ‘Beni seven şelalenin altından geçer’ diyordu. Ve kadınlar bunu yapıyordu” dedi.

PEYNİR TİCARETİNDEN  DİN TİCARETİNE

 

Çiftçi’nin 1970 doğumlu olduğunu belirten Soykan, 2005’e kadar süt ve peynir ticareti ile başladığını ardından İzmit’te bir radyo kanalında yaptığı programda insanların hastalıklarını ‘dua’ ile iyileştirdiğini iddia ettiğini ifade etti.

FISILTILARLA YÜKSELİŞ

 

Soykan, Çiftçi’nin radyo programının ardından bir televizyon kanalı kurduğunu belirterek, “Etrafındaki kalabalık artıyor. Tabii bunda çevresinde çalıştırdığı insanların büyük emeği var. Kulaktan kulağa uydurma hikayelerini anlatıyorlar. Ulusal TV kanallarında doktorların karşısına çıkartılıyor, insanları iyileştirdiğini iddia ediyor” dedi.

MEHDİ YALANI

 

Soykan, Çiftçi’nin paylaştığı bir video ile İslam’da tarif edilen “mehdi” olduğu iddiasını açık açık dile getirdiğini paylaştı. Çiftçi’nin 40 yaşında Emevi Camii’ne gittiğini, alnının açık, sağ yanağında ben olması ve göbekli olmasının ‘delil’ olarak gösterdiğini söyledi.

UYDURMA HİKAYELERİN SONU GELMİYOR

 

Soykan, Çiftçi’nin insanları etkisi altına almak için sahte videolar hazırladığını dile getirdi. Soykan’ın paylaştığı videolarda Çiftçi’nin silueti çeşitli eşyaların üzerinde olduğu görülüyor. Soykan, Çiftçi’nin sık sık hayvanların kendi emirlerine uyduğuna dair söylemlerde bulunduğunu ifade ederek bir kelebeğin ona itaat ettiğini iddia ettiği videoyu da paylaştı.

 

SAVAŞÇI POZLARINA DA BÜRÜNÜYOR

Çiftçi’nin sık sık propaganda videoları kullandığını dile getiren Soykan, “İlahilerle rap müzik birbirine karışırken savaşçı pozlarına bürünüyor” dedi.

 

SİNİRLENİP DUVARI YIKABİLİYORMUŞ

 

Soykan, Çiftçi’nin daha önceden aşındırılmış duvarı kendi gücü ile yıkabildiğini iddia eden videosunu da paylaşarak, “Güçlü pozlarından hiç vazgeçmiyor” dedi.

KIYAMET İÇİN TARİH BİLE VERDİ

 

Soykan, Çiftçi’nin temel iddiasının kıyametin 14 Nisan 2023’te başlayacağı olduğunu belirterek, ” O zamana kadar yanında olmayanların helak olacağını iddia ediyor. 313 tane sahabesi olacağını anlatıyor. Müritlerinin ise cennete gideceklerini savunuyor. Bunun için müritlerinden çok çalışmalarını istiyor” ifadelerini kullandı.

SAHTE MEHDİNİN LÜKS ARAÇ KOLEKSİYONU

 

 

Soykan, Çiftçi’nin Karadağ’da müritlerinin parasıyla şatafatlı bir yaşam sürdüğünü gösteren bir videosunu paylaştı. Soykan, videoda lüks araçları ile poz veren Çiftçi’nin hayvanat bahçesinin de yer aldığı saray gibi bir çiftliğe sahip olduğu bilgisini verdi.

Lüks çiftliğe müritlerinin sırayla gelerek Çiftçi’ye hizmet ettiğini dile getiren Soykan, “Bir videodan inşaat işi yaptığını öğreniyoruz. Bulunduğu ülkede Cumhurbaşkanı’nın oğlu ile inşaat işi yapmış. Bu kişi ona bir kılıç hediye etmiş onu gösteriyor” dedi.

Çiftçi’nin paylaşımlarının komik gelebileceğini dile getiren Soykan, müritlerin ona ölüme bağlı olduğu gerçeğinin unutulmaması gerektiğini vurguladı.