Beyrut patlamasının ardından Lübnan’da hükümet istifa etti

Yayın tarihi: 10 Ağustos 2020 Pazartesi 6:04 pm - Güncelleme: 10 Ağustos 2020 Pazartesi 10:01 pm

Lübnan’da Beyrut patlamasının ardından kabine toplantısında tüm bakanların istifalarını sunması kararı alınırken Başbakan Hassan Diyab istifa etti.

Lübnan’ın başkenti Beyrut’ta 4 Ağustos’ta meydana gelen, 160 kişinin hayatını kaybettiği ve 6 binden fazla insanın yaralandığı patlama sonrası halk sokağa döküldü. Protestolara daha fazla dayanamayan kabineden 5 bakanın görevi bırakmasının ardından hükümetin başı olan Hassan Diyab da istifa etti.

Lübnan’da protestocular bakanlık binasına girdi! Ölü ve yaralılar var

İSTİFALAR PEŞ PEŞE GELDİ

Beyrut’ta meydana gelen patlama sonrası istifa haberleri peş peşe geliyor. Bugün istifasını sunan Adalet Bakanı Mari Kloud Necm’ın ardından Maliye Bakanı Gazi Vezni ve Sağlık Bakanı Hamad Hasan da istifa etti.

Lübnan Sağlık Bakanı Hamad Hasan, yaptığı açıklamada, “Başbakan Hasan Diyab bugün cumhurbaşkanlığı sarayına giderek bütün bakanların istifasını Cumhurbaşkanı Michel Avn’a sunacak.” dedi.

Beyrut’ta deprem etkisi yaratan şiddetli patlamaya tepki olarak şu ana kadar bakanların dışında 6 milletvekili de istifa etmişti.

Bugün istifalarını veren bakanlar ise şunlar:

-Maliye Bakanı Gazi Vezni

-Enformasyon Bakanı Menal Abdussamed,

-Çevre Bakanı Damianos Kattar

-Adalet Bakanı Mari Kloud Necm

-Sağlık Bakanı Hamad Hasan

Beyrut’u yerle bir eden patlama öfke seline döndü! İlk istifa geldi…

EYLEMLER DEVAM EDİYOR

Eylemciler, hükümetin istifasının ardından başta Cumhurbaşkanı Mişle Avn olmak üzere diğer siyasilere de istifa çağrısında bulundu.

Göstericiler, protestoların 3. gününde de parlamento binasını yürümek isteyince yeniden polis ile karşı karşıya geldi.

Polis, eylemcilere gaz bombası ile müdahale ederken, eylemciler ise polise taş atarak karşılık verdi. Çıkan olaylarda çok sayıda kişinin yaralandığı bildirildi.