Lübnan sınırındaki İsrail saldırısında 6’sı gazeteci 9 kişi mahsur kaldı! 1 ölü

Yayın tarihi: 20 Ekim 2023 Cuma 1:06 am - Güncelleme: 20 Ekim 2023 Cuma 1:06 am

Lübnan sınırında çatışmalarda İsrail ateşi nedeniyle 6’sı gazeteci 9 kişi mahsur kaldı. Birleşmiş Milletler Lübnan Barış Gücü mahsur kalanların kurtarıldığı, 1 kişinin öldüğünü açıkladı.

İsrail-Lübnan sınırının Lübnan tarafında İsrail ordusunun devam eden ateşi nedeniyle mahsur kalan 9 kişiden 6 gazetecinin kurtarıldı. Daha sonra Birleşmiş Milletler Lübnan Geçici Barış Gücü’nden yapılan açıklamada, mahsur kalanların tamamının kurtarıldığı, 1 kişinin hayatını kaybettiği belirtildi.

AA’nın Lübnan resmi ajansı NNA’dan aktardığı habere, Lübnan’ın güneyindeki İsrail sınırı üzerinde mahsur kalan 6 gazeteci ile 3 sivile ilişkin bilgi verildi.

Haberde, Lübnan’ın Nebatiye vilayetine bağlı Mercayun ilçesinde yer alan El-Hula beldesinde 6 gazeteci ve 3 sivilin bulunduğu bölgeye İsrail’in sürekli ateş açtığı ifade edildi.

İsrail ateşi nedeniyle bölgede mahsur kalan 6 gazetecinin Lübnan ordusu tarafından kurtarıldığı belirtilirken, 3 sivilin durumuna ilişkin ise bilgi verilmedi.

Gazeteci ve sivillerin mahsur kaldığı bölgenin Lübnan toprakları içerisinde, İsrail’e ait “El Abad” askeri noktasına yakın bir nokta olduğu aktarıldı.

İsrail Gazze’de Rum Ortodoks Kilise’sini vurdu! 2 ölü

1 KİŞİ ÖLDÜ

Birleşmiş Milletler Lübnan Geçici Barış Gücü (UNIFIL), Lübnan’ın güneyindeki İsrail sınırı üzerinde mahsur kalan 6 gazeteci ile 3 sivilin durumuna ilişkin bir açıklama yayımladı.

Açıklamada, Lübnan ile İsrail arasındaki “Mavi Hat” olarak tanımlanan sınır hattı üzerinde yaşanan karşılıklı çatışmalar nedeniyle bazı kişilerin mahsur kaldığı belirtildi.

Bu kişilerden 1’inin hayatını kaybettiği, diğerlerinin ise UNIFIL ve Lübnan ordusunun müdahalesi sonucu kurtarıldığı belirtildi.