Lozan Barış Antlaşması’nın 99’uncu yılında çarpıcı mesajlar

Yayın tarihi: 24 Temmuz 2022 Pazar 12:43 pm - Güncelleme: 24 Temmuz 2022 Pazar 12:43 pm

CHP’liler Lozan Barış Antlaşması‘nın 99’uncu yıl dönümünde paylaşımlarda bulundu. Kılıçdaroğlu “Parlamento açıldığında vereceğimiz ilk kanun teklifi, Lozan’ın resmi bayram olarak kabul edilmesinin teklifi olacaktır” dedi.

Çok sayıda siyasi Lozan Barış Antlaşması’nın 99’uncu yıl dönümü nedeniyle paylaşımlarda bulundu. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, TBMM açıldığında verecekleri ilk teklifin ‘Lozan’ın resmi bayram olarak kabul edilmesi teklifi’ olacağını açıkladı.

Siyasilerin sosyal medyadan yaptığı paylaşımlar şöyle:

Kılıçdaroğlu: Büyük bir diplomasi zaferine imza atarak bağımsız Türkiye’nin yolunu açan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, İsmet İnönü’yü ve tüm milli mücadele kahramanlarımızı saygı ve minnetle anıyor, #LozanBarışAntlaşması’nın 99. yılını kutluyorum. Milli mücadelemizi, büyük bir diplomasi zaferiyle taçlandırdığımız #LozanBarışAntlaşması’nın yıl dönümünde tekrar söylüyorum. Parlamento açıldığında vereceğimiz ilk kanun teklifi, Lozan’ın resmi bayram olarak kabul edilmesinin teklifi olacaktır. Lozan, ülkemizin tapu senedidir!

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener: Bağımsızlığımızın nişanesi #LozanBarışAntlaşması’nın yıl dönümünde; Atatürk’ümüzü ve tüm istiklal kahramanlarımızı bir kez daha saygı, rahmet ve minnetle anıyorum.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu: #LozanBarışAntlaşması, diplomasi masasındaki Millî Mücadele ruhudur, Türkiye’nin ekonomik ve siyasi bağımsızlığının belgesidir. Cumhuriyetin mimarlarına çok büyük şükran borcumuz var… Saygı ve minnetle anıyorum.

CHP İstanbul Milletvekili İbrahim Özden Kaboğlu: Lozan Barış Antlaşması, uluslararası ölçekte Türkiye Devleti’nin bağımsızlık, ulusal alanda ise Türkiye Cumhuriyeti yurttaşlarının özgürlük belgesidir. 98. yılında, Antlaşma’nın mimarları Mustafa Kemal Atatürk ve İsmet İnönü ile yoldaşlarına minnetle. #LozanBarışAntlaşması

CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır: Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve Lozan Antlaşması’nın mimarı İsmet İnönü’nün büyük mirası, tam bağımsız Türkiye’nin tapusu, Cumhuriyetimizin ve bağımsızlığımızın tescili, diplomasi tarihimizin parlak zaferi #LozanBarışAntlaşması’nın 99. yılı kutlu olsun.

Kılıçdaroğlu: Lozan’ı ne unutacağız ne unutturacağız