Sayısal Loto sonuçlarında ikramiye tutarı birbirini tutmadı…

Yayın tarihi: 22 Mart 2020 Pazar 5:31 pm - Güncelleme: 22 Mart 2020 Pazar 5:40 pm

Milli Piyango İdaresi’nin (MPİ) düzenlediği Sayısal Loto çekilişinde ilginç bir olay yaşandı. Tutarsızlık büyük ikramiye isabet eden kolonun çekilişten sonra oynanmış olabileceği iddialarını yeniden gündeme taşıdı.

Sözcü’den Deniz Ayhan’ın haberi şöyle MPİ’nin resmi sitesinde Sayısal Loto’nun 14 Mart çekilişinde 6 bilene düşen ikramiye tutarı, 3 milyon 194 bin 116 TL olarak açıklandı.

Ancak canlı yayındaki çekiliş esnasında bu tutar 3 milyon 194 bin 110 TL olarak anons edildi.

İki açıklama arasında 6 TL’lik fark olduğu görüldü. CHP Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz, “MPİ’nin konuya açıklık getirmesi gerek.

Bu tutarsızlık büyük ikramiye isabet eden kolonun çekilişten sonra oynanmış olabileceği ihtimalini doğuruyor. Çekilişler yapılmadan önce oynanan kolon sayılarının açıklanmaması şaibe iddialarını artırıyor” dedi.

Milli Piyango çekilişinde büyük şüphe! Birbirlerine ‘sus’ işareti yaptılar… Son top düşmeden sonucu yazdılar

ARŞİVLER UNUTMUYOR!

Birbirlerine ‘sus’ işareti yaptılar… Son top düşmeden sonucu yazdılar

2020’de yılbaşı için gerçekleştirilen Milli Piyango çekilişinde noterlerin kendi aralarında yaşadığı diyalog sosyal medyada büyük tartışmalara neden oldu. Sonuçlar açıklandıktan sonra kadın noterin endişeli tavrı ve diğer üyeye “Sus” işareti yapması dikkat çekti. Öte yandan Demirören Grubuna ait Hürriyet gazetesi Milli Piyango büyük çekilişi yapılırken canlı yayındaydı. Büyük ikramiye çekilişinde daha rakamlar belli olmadan alt yazıda rakamlar yer aldı. Bu anın videosu sosyal medyada birçok kullanıcı tarafından paylaşıldı.

Milli Piyango’nun yılbaşı çekilişinde büyük ikramiye olan 80 milyon lira çeyrek biletlere vurdu. Bu nedenle meblağ 4’e bölünürken, kazanan biletler İstanbul, Bursa, Gaziantep ve İzmir’de satıldı.