İngiltere’de gündem bıçakla öldürülen 17 yaşındaki Türk genci

Yayın tarihi: 31 Ocak 2019 Perşembe 7:00 am - Güncelleme: 31 Ocak 2019 Perşembe 7:33 am

Londra’da, bıçaklı saldırıya uğrayan 17 yaşındaki Türk genci Nedim Bilgin hayatını kaybetti. Cinayetle ilgili 16,17 ve 18 yaşlarındaki üç kişi tutuklandı.

Londra’da 17 yaşındaki Türk genci Nedim Bilgin’in bıçaklanarak öldürülmesi İngiltere basınında geniş yer buldu. Times’ın cinayetle ilgili haberinde, baba Nusret Bilgin’in “bebeğim” diye andığı oğlunun “kötü arkadaşlar tarafından yoldan çıkarıldığı” yönündeki sözlerine yer veriliyor.

Saldırı, Arsenal’in Cardiff City’le Premier Lig karşılaşması oynadığı Emirates Stadyumu’na 1,6 kilometrelik mesafede, yerel saatle 19:00’da meydana geldi.

Gazete evine kısa bir mesafe uzaklıkta bisikletini sürerken saldırıya uğrayan Nedim Bilgin’in bu yıl Londra’da cinayete kurban giden 18 yaşından küçük ikinci genç olduğunu vurguluyor.

Times’a konuşan Nusret Bilgin, oğlunun ölüm haberini eski eşi Reziye’den aldığını söylüyor. Bilgin “Arkadaşları kötüydü. Beni dinlemedi, annesini de dinlemedi. Ama oğlum iyi bir çocuktu. Bazı arkadaşları korkunçtu, hep bazı sorunlar vardı. Sosyal hizmetler ona yardımcı olmak istiyordu.” diyor.

Gazete, mahkeme kayıtlarının Nedim Bilgin’in geçen Ağustos’ta kamusal alanda saldırı silahı taşımak, kavga ve tehdit suçlamalarından yargılandığını gösterdiğini aktarıyor.

Bilgin’in ayrıca, şartlı tahliye için konulan olan bir gençlik merkezine gitmeme ve adı belirtilen dört gençle görüşmeme koşullarını ihlal etmekten mahkemeye çıktığı ve bir esrar bulundurma suçlamasının da düşürüldüğü kaydediliyor.