Londra saldırganı 2008’de böyle konuşmuş: Beni herkes bilir, terörist değilim

Yayın tarihi: 1 Aralık 2019 Pazar 8:28 pm - Güncelleme: 1 Aralık 2019 Pazar 8:39 pm

Londra’daki bıçaklı saldırgan Usman Khan’ın, “terör” suçundan hüküm giydiği ve geçen yıl cezaevinden şartlı tahliye edildiği anlaşılırken, Khan’ın 2008’de BBC’ye yaptığı açıklamada “Beni herkes bilir. Ben terörist değilim” dediği ortaya çıktı.

İngiltere’nin başkenti Londra’da Cuma günü, cihatçı terör örgütü IŞİD’in üstlendiği bıçaklı saldırının faili Usman Khan’ın ‘erken tahliyesi’ İngiltere’de tartışma başlattı. Başbakan Boris Johnson erken tahliye edilen 74 ‘terör zanlısı’nın durumun yeniden gözden geçirileceğini açıkladı.

Londra’daki bıçaklı saldırıyı IŞİD üstlendi

BBC’nin haberine göre; Khan’ın 2008’de BBC’ye yaptığı bir açıklamada “Beni herkes bilir. Ben terörist değilim” dediği ortaya çıktı.

Usman Khan kimdir?

Saldırının bir “terör vakası” olduğu açıklayan polis, saldırganın kimliğini ise 28 yaşındaki Usman Khan olarak belirledi.

Saldırganın Şubat 2012’de Londra Menkul Kıymetler Borsası’na yönelik bombalı eylem planındaki rolü nedeniyle 16 yıl hapis cezası aldığı, geçen yıl tahliye edildiği, tahliye şartları kapsamında elektronik kelepçe sistemiyle takip edildiği kaydedildi.