Lohusa döneminde gerekli olan ihtiyaçlar nelerdir?

Yayın tarihi: 24 Şubat 2020 Pazartesi 4:14 pm - Güncelleme: 24 Şubat 2020 Pazartesi 4:18 pm

Aile kuran hemen hemen herkesin ortak bir hayali vardır. Evlat sahibi olmak diğer bir ifadeyle neslini devam ettirmektir. Ancak bu hayalin düşünüldüğü kadar kolay olmadığı, birçok zor aşamayı da içerisinde bulundurduğu yadsınamaz bir gerçektir. Özellikle anne adayları için zor günlerin yaşandığı bu dönemde sadece anne adayı değil baba adayı da birçok zorlukla karşılaşmaktadır. Başlangıç için hamilelik döneminde dikkat edilmesi gereken birçok şey bulunmaktadır. Bu dönemde anne adayının sağlığına dikkat edilmesi fazlasıyla gerekli bir durumdur. Anne adayı ne kadar sağlıklı olursa bu bebeğin doğumuna da yansımakta ve Bebek de o kadar sağlıklı olmaktadır.

Hamilelik döneminde annenin sağlığını sağlayacak birçok yenilik tıp alanında oluşmuştur. Anneler doktor takipleriyle bu yeniliklerden faydalanabilmektedir. Bebeklerinin her adımlarını kolaylıkla takip edebilmektedirler. Ancak bebeğin doğumuna kadar olan süreçte annenin dikkat etmesi gereken daha birçok şey bulunuyor. Günümüzde hamile annelere özel sadece tıp alanında değil bunun dışında da birçok özel ürün üretilmektedir. Özellikle anne adayları tarafından hamile giyim ürünleri tercih edilmektedir. Bu giyim ürünlerinin tercih edilmesinin en önemli sebeplerinden bir tanesi annelerin kilo alımı sebebiyle gardıroplarını yenilemek durumunda kalmalarıdır. Zaten hali hazırda gardıroplarını yenileyecek olan anne adayı bu döneme özel hamile giyim ürünlerinden alıyor. Bu ürünler annenin rahat etmesini sağlıyor. Ancak rahatlığını sağlamanın yanı sıra zaten kendini duygusal hisseden annenin kilo alımının ardından şık hissetmesini sağlıyor. Bebeğin de rahatlığını sağlıyor. Bu dönemde annenin kendini iyi hissetmesi oldukça önemlidir. Bu yüzden sadece gün içinde değil uykunuzda da yararlanabileceğiniz ürünler bulunuyor. Bunların başında lohusa gecelik ürünleri gelmektedir. Bu ürünler sayesinde kolay bir şekilde uyuyabilir ve gece sizi sıkmayan ürünlere sahip olarak hamilelik ve lohusalık sürecinizi rahat geçirebilirsiniz.. Birçok farklı model ve marka bu konuda üretim yapmaktadır.

Hamilelik döneminin bitmesi yani çocuğun doğmasının ardından anne ve baba için zor günlerin sonu gelmiyor. Çocuğun da doğmasıyla birlikte yeni bir hayata atılan aileyi birçok farklı yenilik bekliyor. Özellikle hamilelik döneminden sonra anne adaylarının yaşadığı lohusalık dönemine dikkatlik olmakta fayda vardır. Sadece anne adayı değil baba adayları da bu konuda anneye destek olması gerekmektedir. Lohusalık kısaca annenin vücudunun gebelik öncesi haline dönmesi sürecine verilen isimdir. Bu süreç yaklaşık olarak 6 hafta sürmektedir. Kişiden kişiye göre değişebilen bir zorluğa sahip olabilmektedir. Anneler için bu döneme özel kıyafetler de üretilmektedir. Ancak kısa bir süre olduğu için özellikle lohusa gecelik ürünleri hamile giyim ürünleri arasında oldukça fazla ilgi görmektedir. Bebeğin doğduğu ilk gece oldukça işinize yarayacak bir üründür. Bu ürünler sayesinde kendinizi rahat hissedeceksiniz. Ameliyat sonrası dikişleriniz olabileceği için de bu dikişleri koruyan bir ürün olacak. Ayrıca yapıları sayesinde de terlemeyi ve üşümeyi de engelleyen bu ürünler sayesinde bebeğinizi de kolaylıkla emzirebileceksiniz.

Lohusalık döneminde annelerin alternatifi sadece gecelik ürünleriyle sınırlı değil. Bu dönemde anneler uykusu fazlasıyla önemli. Anne ne kadar kaliteli uyursa bebeğine de o kadar faydalı olmaktadır. Gecelik tercih etmiyorsanız bu dönemde ayrıca olarak kullanabileceğiniz lohusa pijama ürünleri de bulunuyor. Bu ürünler sayesinde de kendinizi rahat hissedebiliyorsunuz. Gecelik tercih etmeyen anneler tarafından tercih edilen bu ürünler de özel bir kumaşla yapıldığı için terleme veya üşümeyi engelleyen yapılara sahip. Aynı zamanda emzirme haznesine sahip bu ürün sayesinde de bebeğinizi kolaylıkla emzirebilirsiniz. Birçok misafirin de eve geleceği bu dönemde kendinizi şık ve rahat hissedebileceğiniz ürünleri günümüzde birçok marka üretmektedir. İstediğiniz modeli bulabilir ve kullanabilirsiniz.