Logitech K380: Yenilikçi ve minimalist yaklaşım

Yayın tarihi: 6 Eylül 2021 Pazartesi 9:31 am - Güncelleme: 5 Eylül 2021 Pazar 2:32 pm

Logitech K380 , gerek tasarım hatları, gerek rahat taşınabilirliği, gerekse de birden fazla cihazda kolayca kullanılabilir olması gibi detayları sayesinde ilgi topluyor. Farklı renk seçenekleri sunuyor olması da tarzınızı yansıtmanız için ayrıca artı bir puan.

Logitech K380 Bluetooth klavye içindeki iki pille birlikte toplamda 423 gram ağırlıkta. Düşük profilli olarak tasarlandığı için sanki bir dizüstü PC klavyesi kullanıyormuş hissine kapılabilirsiniz. Uzun süreli kullanımlarda da bileklerimizde ağrı yaşamadık. Ayrıca oval olarak tasarlanan tuşlar, oldukça yumuşak basış hissine sahip ve sessiz çalışıyor. Tuşlar arasındaki boşluklar da yeterli düzeyde. Ek olarak, bize deneyimleyebilmemiz için gelen klavyenin Türkçe karakterlere sahip olduğunu da söylemeliyiz.

Renkler başlığına geldiğimizde, Logitech’in yine pek çok rakibine kıyasla pek çok farklı renk sunduğunu görüyoruz. Grafit siyahı, beyaz, gül rengi ve lacivert gibi renk seçeneklerimiz var. Bize, deneyimleyebilmemiz için grafit siyahı rengi geldi.

Logitech K380, başta da belirttiğimiz gibi bir Bluetooth klavye. 3 farklı cihazla rahatlıkla eşleştirebiliyor ve tek tuş yardımıyla saniyeler içinde cihazlar arasında geçişler yaparak kullanıma devam edebiliyorsunuz.

Logitech K380

Klavyenin sol üst kısmına baktığımızda, Bluetooth switch, yani cihaz değişimleri için gerekli olan 3 anahtar tuşu görüyoruz zaten. Ek olarak ufak led ışıkları sayesinde de o an hangi cihazda bağlı olduğunu takip edebiliriz.

Klavyeyi bağlamak için, örneğin 1 numaralı tuşa birkaç saniye basılı tutmamız gerekiyor. Böylece cihaz, Bluetooth cihaz arama moduna geçiyor. İşte bu esnada da bilgisayarımızı, tabletimizi, telefonumuzu ya da televizyonumuzu hemen bağlayabiliyoruz. Bu yöntemi diğer 2 tuşla da gerçekleştirip toplamda 3 farklı cihazla bağlantıyı mümkün hale getirebiliyoruz.

Ürün, Windows, Android ve iOS gibi popüler işletim sistemleri dahil, harici klavye desteği sunan pek çok farklı sistemde rahatlıkla çalışabiliyor ve her sistemde kısayol tuşlarına kadar pek çok detay sunabiliyor. Yani yabancılık hissetmiyorsunuz bile.

Dedik ya, oldukça ince ve hafif bir ürün. Diyelim ki bir iş toplantınız için seyahat etmelisiniz. Tabletinizin yanında, çantanızda bu klavyeyi de götürebilir, e-mail’lerinizi kontrol edebilir ya da önemli notlarınızı hızlıca dijital ortama aktarabilirsiniz.

Akıllı televizyon tarafını ele alalım. Çoğu kullanıcı, fiziksel tuşlara sahip kumandaları kullanışlı bulmuyor. Bunun yerine sesli komut üzerine yoğunlaşıyor. Ama öte yandan, bazen TV’de detaylı aramalar yapabilmek, sosyal medya platformlarını kullanabilmek ve hatta oyun oynayabilmek için iyi bir klavyeye ihtiyaç oluyor. İşte burada da devreye K380 giriyor diyebiliriz.

Zaten 10 metre mesafeye kadar kablosuz olarak rahatlıkla çalışabilen cihaz, bir nevi yattığınız yerden TV’nizi rahatlıkla kullanabileceğiniz anlamını taşıyor.

İnceleme videosunu izlemek için buraya tıklayınız