Liverpool Anfield’da yıkıldı, PSG’ye 45 dakika yetti… İşte Şampiyonlar Ligi’nde gecenin sonuçları…

Yayın tarihi: 12 Mart 2020 Perşembe 7:19 am - Güncelleme: 12 Mart 2020 Perşembe 7:26 am

UEFA Şampiyonlar Ligi’nde son 16 heyecanı Liverpool-Atletico Madrid ve Paris Saint Germain-Borussia Dortmund maçları ile devam etti. PSG ilk yarıda bulduğu gollerle Dortmund’u 2-0 yenerek çeyrek finale yükseldi. Gecenin diğer maçında ise Atletico Madrid normal süresi 1-0 biten maçta Liverpool’u uzutmalarda bulduğu gollerle 3-2 mağlup edip adını bir üst tura yazdıran takım oldu.

Liverpool 2 Atletico Madrid 3

Anfield’da nefesler kesildi, son sözü Simeone’nin öğrencileri söyledi. Kalecilerin turun kaderini belirlediği maçta Liverpool, maçı uzatmalara taşısa da son gülen İspanyollar oldu.

Şampiyonlar Ligi son 16 turu rövanşında, ilk maçta 1-0 mağlup ettiği Liverpool’a konuk olan Atletico Madrid, uzatmalara giden maçta rakibini 3-2 yenerek adını çeyrek finale yazdırdı.

Maça çok hızlı giren Liverpool, 43. dakikada Wijnaldum’un golüyle devreye 1-0 önde girdi. İkinci yarıda maçı tek kaleye çeviren Jurgen Klopp’un öğrencileri, kaleci Oblak’ı geçemeyince maç uzatmalara gitti.

Uzatmalara da hızlı başlayan Liverpool, 94’te Firmino’nun golüyle turun kapısını aralamışken, 97 ve 103. dakikalarda sahneye çıkan Marcos Llorente, kaleci Adrian’ın hatalarından da faydalanarak skora dengeyi getirdi. Nefes kesen maçta son sözü ise 120. dakikada Morata söyledi.

Paris Saint-Germian 2 Borussia Dortmund 0

Fransa temsilcisi Paris Saint-Germian, Almanya’daki ilk maçta 2-1 mağlup olduğu Borussia Dortmund’u evinde ilk yarıda bulduğu gollerle 2-0 mağlup ederek adını çeyrek finale yazdırdı. Borussia Dortmund’da Emre Can, 87. dakikada kırmızı kart gördü.

Koronavirüs nedeniyle seyircisiz oynanan karşılaşmada ev sahibi baskılı bir oyunla başladı. Üst üstte ataklarla Dortmund kalesini ablukaya alan PSG, 24’te Edinson Cavani ile gole çok yaklaştı. Baskılarını artıran Fransız ekibi, aradığı golü 27’de Neymar ile buldu. Angel Di Maria’nın köşe vuruşundan yaptığı ortaya kafayla çok iyi vuran Brezilyalı süper star, takımını 1-0 öne geçirdi. İlk yarının duraklama anlarında PSG, Bernat’ın attığı golle soyunma odasına 2-0’lık üstünlükle girdi. Karşılaşmanın ikinci yarırsında başka gol olmayınca ev sahibi maçı 2-0 kazandı.