Haber

Liste yenilendi, pastırma ve sucuk merkezi Kayseri'den bile hileli gıda çıktı

Tarım ve Orman Bakanlığı'nın taklit-tağşiş yapılan ve sağlığı tehlikeye düşürebilecek gıdalar listesinde yeni bir skandal gündeme geldi. Sucukta kanatlı et ve sakatat kullanıldığı ortaya çıktı.

Türkiye Tarım, Gıda ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından yapılan denetimler listesinde Köfteci Yusuf'un ürünlerinde domuz eti kullanıldığı tespit edilmesinin ardından taklit-tağşiş yapılan markaları yakından takip etmeye başladı.

Bakanlığın 25 Aralık’ta açıkladığı listede birçok market ve şarküteride satılan sucuklarda ‘Mekanik Ayrılmış Kanatlı Eti’ ve ‘ Sakatat (Baş Eti)’ kullanıldığı açıklandı. Bakanlık, Kayseri’de ‘Zirveden’ markalı sucukta, Afyonkarahisar’da ‘Uğur Ceylan’ markalı sucukta ‘Mekanik Ayrılmış Kanatlı Eti’ tespit edildiğini bildirdi. Kırklareli’de ise ‘Kızılcıkdere Görgüneroğlu’ markalı sucukta Sakatat (Baş Eti) tespit edildi?

MEKANİK AYRILMIŞ KANATLI ET NEDİR?

Kanatlı hayvanların karkaslarındaki etlerin, bu etleri meydana getiren kas liflerinin yapısının kaybolmasına veya değişmesine sebep olan mekanik yöntemler kullanılarak alınması ile elde edilen ürünü ifade eder.

İşte o markalar: