Liste asıp ifşa ettiler

Yayın tarihi: 30 Eylül 2021 Perşembe 8:01 am - Güncelleme: 30 Eylül 2021 Perşembe 8:04 am

Selçuk Üniversitesinde aşısız ve eksik aşılı öğrencilerin okul panosuna listesinin asılmasına ilişkin görüntüler sosyal medyada gündem oldu.

Konya Selçuk Üniversitesi’nde aşı olmayan ve eksik aşılı olan öğrencilerin listesi okul panosuna asıldı. Mimarlık ve Tasarım Fakültesi’nde panoya asılan listelerin videosunu çekerek sosyal medyada paylaşan kişi, “Öğrenciler teşhir edilerek ayrımcılığa maruz bırakılmaktadır. Bu hukuksuzluğun takipçisi olacağız” ifadeleri ile yapılan uygulamanın hukuksuz olduğunu söyledi.

Çok sayıda kullanıcı, fotoğrafları paylaşarak okulda yapılan uygulama hakkında yorumlarını paylaşırken, aşı listesi ile ilgili yankı bulan tartışmalar başladı. Görüntülerde “Tüm öğrencilerimizin mutlaka korona aşılarını tamamlamaları gerekmektedir” notuyla aşı olmayan ve aşısız öğrencilerin isim listelerinin asıldığı yer aldı.

Türkiye’de 6 Eylül’den itibaren aşı olmayan kişilerin konser, sinema ve tiyatro gibi insanların toplu olarak bulunduğu faaliyetlere katılımında negatif sonuçlu PCR testi ibraz etmesi zorunlu hale gelirken, İçişleri Bakanlığı tarafından yayınlanan genelgede aşılama çalışmalarının gönüllülük esasına göre yürütüleceği vurgusu yapıldı.

LİSTELER PANODAN KALDIRILDI

Öte yandan öğrencilerin tepkisi üzerine Selçuk Üniversitesi Mimarlık ve Tasarım Fakültesi’nde aşı olmayan öğrencilerin isim listesi fakülte girişindeki panodan kaldırıldı.