Liselilerden Ziya Selçuk’a karne

Yayın tarihi: 18 Haziran 2021 Cuma 4:50 pm - Güncelleme: 18 Haziran 2021 Cuma 4:50 pm

Liseli Gençlik Hareketi Koordinasyonu bugün Kadıköy Süreyya Operası önünde bir araya gelerek, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’a karne verdi.

Yeni tip koronavirüs pandemisiyle birlikte uzaktan eğitim sistemine erişimde öğrenciler zorluk yaşamaya devam ederken salgından önce dört gözle beklenen karne süreci geldi çattı. Karnelerin dağıtılacağı günün öncesinde bir araya gelen liseliler sorularıyla eğitimde fırsat eşitsizliğine tepki gösterdi.

Kadıköy’de açıklamayı gerçekleştiren Liseli Gençlik Hareketi Koordinasyonu üyeleri şunları söyledi:

“Bugün burada bize 18 Haziran’da karne vermeye hazırlanan Ziya Selçuk’a sesleniyoruz:

Uzaktan eğitime 4 milyonun üzerinde sıra arkadaşımız katılamadı.

Pandeminin başında dediniz ki eğitim materyalleri dağıtacağız. Sürekli övündüğünüz tabletleri hem dağıtmadınız hem de öğrencilerin erişim sağlaması adına kurulan destek noktalarında doğru düzgün eğitime erişim sağlamaya olanak tanımadınız.

Müjdeler diye açıkladığınız EBA’ ya ne oldu? Daha ilk günden övündüğünüz sistem çöktü artık okul kapısında değil derse girmek için ebanın başında “Çok kalabalık” uyarısıyla birlikte bekledik saatlerce. İşte övündüğünüz sistemin hali.

Burdan sizin cevaplayamadığınız soruları cevaplıyoruz ve sonucu söylüyoruz. Bu sene karneyi biz veriyoruz ve Ziya Selçuk sınıfta kaldın. Biz liseliler olarak mücadele edeceğiz. Özgür, demokratik, bilimsel, nitelikli, anadilde eğitim hakkımızı alacağız!”