Liseli Berkay’dan Ziya Selçuk’a: Öğrencilere verdiğiniz sözleri tutmadınız!

Yayın tarihi: 27 Şubat 2021 Cumartesi 1:46 pm - Güncelleme: 27 Şubat 2021 Cumartesi 1:46 pm

23 Haziran İstanbul seçiminde Ekrem İmamoğlu’nun “Her şey çok güzel olacak” sloganına ilham kaynağı olan Berkay Gezgin Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’a seslendi.

 

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun Seçim otobüsünün arkasından koşarak “Her şey çok güzel olacak” diye bağıran Berkay Gezgin Halkıçı Liseliler sözcüsü olarak Milli Eğitim Bakanı’na seslendi.
Ziya Selçuk’a, “Size olan güvenimizi yok ettiniz” diyen Gezgin, “Uzaktan eğitim sisteminde not sisteminin olmayacağı söylenmişti. Ancak bize verilen sözler her zaman olduğu gibi tutulmadı. Uzaktan eşit olmayan bir eğitim ve yüz yüze bir sınav” ifadelerini kullandı.

Yüzyüze eğitim kararının öğrenci ve velilerle ortak bir karar olarak alınması gerektiğini belirten Gezgin, “Neden diğer demokratik ülkelerde olduğu gibi bize sorulmuyor neden ailelerimize sorulmuyor. Ne kadar göz ardı edilirse edilsin, bizler bu ülkenin geleceğinde rol oynayacak kişileriz. Tamı tamına 6 milyon liseli. Madem sınavları eşit bir şekilde yüz yüze yapabiliyoruz neden eğitim sisteminden eşitlikle yararlanamıyoruz? ” dedi.

Gezgin Sorduğu soruların Ziya Selçuk tarafından yanıtlanmasını istedi.