Lisede “solcuların gözlerini kan bürümüştür” kitabı

Yayın tarihi: 11 Haziran 2019 Salı 1:18 pm - Güncelleme: 11 Haziran 2019 Salı 1:18 pm

Lise öğrencilerine, içeriğinde, “solcular kin ve öç tohumları eker. Gözlerini kan bürümüştür” gibi ifadelerin olduğu kitabın okutulduğu ortaya çıktı. İstanbul Ümraniye’de bulunan Erkut Soyak Anadolu Lisesi’nde Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmeninin Sezai Karakoç’un “Diriliş Neslinin Amentüsü” isimli okutmasına karşı MEB’den skandal bir savunma geldi.

Sezai Karakoç’un kitabında, “Sağcıyım. Solcular, gerek başkalarını sömürmeleriyle, gerek insanların muhtaç oldukları gerçek barışı doğrudan veya dolaylı olarak yıkmakla toplumların çürümesine sebep olurlar. Kin ve öç tohumları ekerler. Silahları propagandadır. Ne kadınlara, ne yaşlılara, ne yoksullara, ne öksüzlere acırlar. Gözlerini kan bürümüştür” ifadeleri yer alıyor.

Bu ifadelerden rahatsız olan bir öğrenci velisi okul idaresine itiraz ederken CHP Bolu Milletvekili Özkan Yalım da konuyu Meclis gündemine taşıdı.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un yanıtlaması istemiyle bir soru önergesi hazırlayan Yalım, kitabın okutulma nedenini sorarken dağıtıldığı okulların da açıklanmasını istedi.

Milli Eğitim Bakanı Sami Selçuk, “Okuma alışkanlığı kazandırılmak için okutuldu” diyerek savunma yaptı.