Antalya’da scooter kullanan lise öğrencileri Mahmut Yağız Balcı ve Ada Kayahan, hızla gelen aracın çarpmasıyla can verdi. Otomobil sürücüsü 80 kilometre hızla gittiğini ileri sürdü. Aile 53 metre fren izinin hızının daha yüksek olduğuna kanıt olduğunu söyledi. 

Kaza, 22 Ekim gecesi Muratpaşa ilçesi Portakal Çiçeği Caddesi’nde meydana geldi. Üniversite sınavına hazırlanan lise öğrencileri Mahmut Yağız Balcı ile Ada Kayahan, dershaneden çıktıktan sonra arkadaşları ile buluşup yemek yedi ve evlerine gitmek için elektrikli scootera bindi. Yaya geçidinde yolun karşısına geçmeye çalışan scooter kullanan gençlere, hızlı olduğu belirtilen Muhammed Can G. yönetimindeki otomobil çarptı. Balcı ve Kayahan, çağrılan ambulansla kaldırıldıkları hastanede kurtarılamadı. Kazanın ardından gözaltına alınan sürücü Muhammed Can G, ‘Taksirle birden fazla kişinin ölümüne neden olmak’ suçlamasıyla tutuklandı.

AİLE: 53 METRE FREN HIZI YÜKSEK HIZIN KANITI

Üniversite öğrencisi Muhammed Can G’nin kullandığı otomobilin kaza sonrasında 53 metre fren yaptığı tespit edildi. Kazada ölen liselilerin aileleri, mahkemedeki ifadesinde yaklaşık 80 kilometre hızla gittiğini söyleyen sürücü Muhammed Can G’nin hızının daha fazla olduğunu ileri sürerek, kaza sonrasında polisin olay yerinde yaptığı ölçümde belirlenen fren izinin de bunu gösterdiğini söyledi. 

 

Lise öğrencilerinin can verdiği scooter kazasının raporu ortaya çıktı!