Lise öğrencilerinin can verdiği scooter kazasında ’53 metrelik fren izi’ detayı!

Yayın tarihi: 26 Ekim 2022 Çarşamba 3:20 pm - Güncelleme: 26 Ekim 2022 Çarşamba 3:22 pm

SON GÖRÜNTÜLERİ KAMERADA

Bu arada saat 23.43'te meydana gelen kaza, çevredeki iş yerlerinin güvenlik kameralarına ve caddedeki mobese kameralarına yansıdı. Scooterlı gençlerin kameralara giren görüntülerde ana caddede yaya geçidinde karşıya geçmeye çalışırken otomobilin hızla gelip yolun ortasında liselilere çarpması ve fren yapıp durması yer alıyor.

KAZA RAPORUNDA İKİ KUSUR

Polisin olay yerinde tuttuğu kaza raporunda ise her iki taraf da kusurlu yer aldı. Raporda, "Sürücü Muhammed Can Gülmez, sevk ve idaresindeki 07 BBS 63 plakalı aracı ile Portakal Çiçeği Caddesi üzeri Şehitlik Kavşağı istikametinden gelip Sampi Kavşağı istikametine seyir halindeyken, 1466 Sokak yanındaki yaya geçidine geldiğinde, aracının ön sol kısımları ile yaya geçidinde karşıdan karşıya geçmek isteyen ve sürücüsü tespit edilemeyen elektrikli scooter tabir edilen aracın sağ yan kısımlarına çarpması neticesi 2 araçlı ve yaralamalı maddi hasarlı trafik kazası meydana gelmiştir. Bu kazanın oluşumunda scooter sürücüsü, 2918 sayılı Karayolları Trafik Kanunu'nun 66 (Aracını yaya yolunda kullanmak) kuralını ihlal ettiği, otomobil sürücüsünün ise aynı kanunun 52/1a (yaya geçitlerine yaklaşırken aracının hızını azaltmamak) kuralını ihlal ettiği görüşüne varılmıştır" denildi.

OLAY YERİNDE KARANFİLLER

Lise öğrencileri Mahmut Yağız Balcı ile Ada Kayahan’ı sınıf arkadaşları da unutmadı. Acı haberle yıkılan iki gencin arkadaşları, cadde üzerindeki kaza yerine kırmızı" />

Antalya’da scooter kullanan lise öğrencileri Mahmut Yağız Balcı ve Ada Kayahan, hızla gelen aracın çarpmasıyla can verdi. Otomobil sürücüsü 80 kilometre hızla gittiğini ileri sürdü. Aile 53 metre fren izinin hızının daha yüksek olduğuna kanıt olduğunu söyledi. 

Kaza, 22 Ekim gecesi Muratpaşa ilçesi Portakal Çiçeği Caddesi’nde meydana geldi. Üniversite sınavına hazırlanan lise öğrencileri Mahmut Yağız Balcı ile Ada Kayahan, dershaneden çıktıktan sonra arkadaşları ile buluşup yemek yedi ve evlerine gitmek için elektrikli scootera bindi. Yaya geçidinde yolun karşısına geçmeye çalışan scooter kullanan gençlere, hızlı olduğu belirtilen Muhammed Can G. yönetimindeki otomobil çarptı. Balcı ve Kayahan, çağrılan ambulansla kaldırıldıkları hastanede kurtarılamadı. Kazanın ardından gözaltına alınan sürücü Muhammed Can G, ‘Taksirle birden fazla kişinin ölümüne neden olmak’ suçlamasıyla tutuklandı.

AİLE: 53 METRE FREN HIZI YÜKSEK HIZIN KANITI

Üniversite öğrencisi Muhammed Can G’nin kullandığı otomobilin kaza sonrasında 53 metre fren yaptığı tespit edildi. Kazada ölen liselilerin aileleri, mahkemedeki ifadesinde yaklaşık 80 kilometre hızla gittiğini söyleyen sürücü Muhammed Can G’nin hızının daha fazla olduğunu ileri sürerek, kaza sonrasında polisin olay yerinde yaptığı ölçümde belirlenen fren izinin de bunu gösterdiğini söyledi. 

 

Lise öğrencilerinin can verdiği scooter kazasının raporu ortaya çıktı!