Lise müdürü hakaretler yağdırdı, kız öğrenciler gözyaşlarına boğuldu… MEB’den açıklama!

Yayın tarihi: 5 Aralık 2019 Perşembe 9:46 pm - Güncelleme: 6 Aralık 2019 Cuma 12:33 pm

Kız öğrencilerin pantolonlarının boyunu ölçüp, aşağılayıcı ifadelerle hakaretlerde bulunduğu iddia edilen Siirt’in Kurtalan ilçesindeki Anadolu Lisesi’nde okul müdürü F.K. açığa alınarak, hakkında soruşturma başlatıldı.

Siirt Milletvekili Meral Danış Beştaş, sosyal medya hesabından paylaştığı ve Kurtalan Anadolu Lisesi Okul müdürüne ait olduğunu açıkladığı videoda iki kız öğrencinin etek ve pantolon boylarını ölçerek azarlayan müdürün görevden alınması için çağrı yaptı. Beştaş’ın yayınladığı ses kaydında müdür kız öğrencilere, “bir de böyle dengesizler çıkıp ferace mi giyelim diyor. Ne haddinize böyle konuşmak. Sen nesin, kimsin cevabını vereceksin. Burası pavyon değil” diyor. Müdürün azarlaması ile ağlayan öğrenci, “hocam ben öğrenciyim, köle değilim” diye yanıt veriyor.

Milli Eğitim Bakanlığı’ndan açıklama

Milli Eğitim Bakanlığı, öğrenciye psikolojik şiddet uyguladığı ve hakaret ettiği iddia edilen Siirt Kurtalan Anadolu Lisesi Okul Müdürü’nün açığa alınıp, soruşturma başlatıldığını duyurdu.

Sosyal medyaya yüklenen bir ses kaydında, Kurtalan Anadolu Lisesi Müdürü F.K.’nin, kız öğrencilerin pantolon boyunu ölçüp, cevap verenlere aşağılayıcı ifadeler kullanarak, hakaret ettiği duyuluyor. Ses kaydının sosyal medyadan yayılması üzerine valilik inceleme ve soruşturma başlattı. Valilikten yapılan açıklamada, “Bazı basın yayın organları ve sosyal medya hesapları üzerinden paylaşılan, Siirt Kurtalan Anadolu Lisesi’nde, okul mküdürü tarafından bir öğrenciye ‘psikolojik şiddet uygulandığı ve hakaret edildiği’ iddiasıyla ilgili olarak valiliğimizce inceleme ve soruşturma başlatılmıştır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur” denildi.

OKUL MÜDÜRÜ AÇIĞA ALINDI

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, “Siirt Kurtalan Anadolu Lisesinde, Okul Müdürü tarafından bir öğrenciye ‘psikolojik şiddet uygulandığı ve hakaret edildiği’ iddiasıyla ilgili, bahse konu olan Okul Müdürü açığa alınmış olup, konuyla ilgili inceleme ve soruşturma başlatılmıştır” denildi.