Lionel Messi imzayı attı, forma numarası ve maaşı belli oldu

Yayın tarihi: 11 Ağustos 2021 Çarşamba 1:21 pm - Güncelleme: 11 Ağustos 2021 Çarşamba 1:26 pm

Lionel Messi, Paris Saint Germain (PSG) ile sözleşme imzaladı. İmza töreninde konuşan Messi, “Bugün resmen hayatım değişti. Harika bir transfer oldu” dedi.

Barcelona ile yolları ayıran Lionel Messi, Paris Saint Germain (PSG) ile sözleşme imzaladı. Basın toplantısında Arjantinli oyuncuyu sunan PSG Başkanı Nasser Al-Khelaifi, “Dünya futbolu için tarihi bir gün” derken, Messi, “Harika bir transfer oldu” diye konuştu.

PSG’den yapılan açıklamaya göre; dünyada yılın futbolcusuna verilen Altın Top (Ballon d’Or) Ödülü’nü 6 kez kazanan Lionel Messi ile 2+1 yıllık sözleşme imzalandı. Yeni takımında 30 numaralı formayı giyecek Messi’nin yıllık maaşının, vergiler sonrası yaklaşık 35 milyon Euro olacağı öne sürüldü.

MESSİ: BURAYA ÇABUK ALIŞTIM DİYEBİLİRİM

Al-Khelaifi’nin ardından söz alan Lionel Messi, “Barcelona’dan ayrılmak benim için çok zor olsa da burada olduğum için de çok mutluyum. Buraya çok çabuk alıştım diyebilirim. Heyecanlıyım ve hemen şimdi antrenmanlara başlamak istiyorum. Bugün resmen hayatım değişti. Harika bir transfer oldu. Ben de onlarla birlikte olmaktan mutluluk duyuyorum. Dünyanın en iyi oyuncularıyla birlikte oynayacağım. Çok heyecanlıyım. Mbappe ve Neymar ile birlikte oynamak güzel olacak, çok mutluyum. Bu bir çılgınlık olacak! En iyilerle birlikte sahada olacağım. Oynayabildiğim ilk anda sahalarda olacağım. PSG her şeyi kazanmaya hazır. Taraftarlar da beni çok iyi karşıladı onlara da teşekkür ediyorum. İlk maçımın ne zaman olacağını bilmiyorum. Umarım en kısa zamanda olur. Oynamak istiyorum. Sokaktaki insanları düşünüyorum, Barcelona’yı düşünüyorum, herkesi düşünüyorum. İspanya’da herkes dışarıdaydı. Onları sokakta görmek unutulmazdı. Onları tekrar görmek istiyorum. Stadyumda onları tekrar görmek istiyorum” diye konuştu.

“HEDEFİM KUPALAR VE BURASI HARİKA BİR YER”

Sezon öncesi hazırlıkları tek başıma yapması gerekeceğini kaydeden Arjantinli, “Umarım en kısa sürede oynayabilirim. PSG çok hazır durumda. Ben buraya sadece yardım etmek için geldim gibi görünüyor. Benim hedeflerim burada kupalar kazanmak ve benim için burası harika bir yer. Takımımız çok iyi. Hiç Şampiyonlar Ligi’ni kazanmadık, bu yüzden her oyunu kazanacak şekilde hazır olmalıyız. Hayalim bir kez daha Şampiyonlar Ligi kupasını kaldırmak. Birlikte bunu yapmaya çalışacağız” ifadelerini kullandı.

“BARCELONA BENİM EVİM”

“Bir oyuncu ve insan olarak olayları değerlendirdim” diyen Messi, “Bugün aynı heyecanla bir çocuk gibi hissediyorum. O heyecanlı, azimli çocuk olarak yeniden çabalamak istiyorum. PSG’ye gelmemin sebeplerinden biri de Neymar. Birbirimizi çok iyi tanıyoruz. Takım arkadaşlarımı da tanıyorum, daha önce de karşılaştık. Şampiyonlar Ligi’nde Barcelona ile karşılaşır mıyız bilmiyorum. Eğer oraya rakip olarak gidersem benim için çok garip bir his olur. Çünkü orası benim evim” ifadelerini kullandı.

PSG BAŞKANI: MERAK ETMEYİN, FFP’YE UYDUK

Törende konuşan PSG Başkanı Nasser Al-Khelaifi ise, “Dünya futbolu için tarihi bir gün. Messi, tarihin en iyi oyuncularından biri. Dünyadaki en iyi oyuncuyu kadromuza kattığımızı düşünüyoruz. Hala bir şey kazanmış değiliz, daha yeni başlıyoruz. Umarım Messi ile birçok kupa kazanırız. Elimizde çok iyi bir kadro oldu. Dünyadaki en iyi oyuncuyu da almış olduk. Hem biz hem de Leo, bu anlaşmanın olmasını çok istedik. Siz de bu anlaşmanın tamamlanması için fantastik bir iş çıkarttınız” dedi.

Transfer ve Finansal Fair Play konusunda ise PSG Başkanı Nasser Al-Khelaifi, “Eğer merak ediyorsanız, Messi’nin çok iyi bir maaşı var (gülüyor). Merak etmeyin Messi’yi transfer etmek için her şeyi FFP kurallarına uydurduk. Uygulanan yasalar ve kurallar çerçevesinde her şeyden önce kuralları, finansları inceliyoruz. Gerekli görüşmeleri yapıyoruz. Leo’nun bize katılması için gerekli düzenlemeleri uyguladık. Sadece kötü olan yönleri değil iyi olan yönleri de görüyoruz. Sonuçta, Leo’nun bizimle birlikte olması çok büyük bir artı. Üç gün içerisinde olanları size anlatamam. Çok büyük olaylar oldu. Çok büyük kararlar verildi. Umarım sonunda hayırlı neticeler alırız” şeklinde yanıtladı.

Nasser Al-Khelaifi, Messi’nin transferinin kulüp için ne kadar önemli olduğuna vurgu yaparken, “Messi’nin kulübe getirdiği, yaptığı etki inanılmaz. Rakamları görmeniz lazım. Şehir için, futbol için, kulüp için harika bir adım atıldı” diye konuştu.

MESSİ’NİN KARİYERİ

Arjantinli futbolcu, 17 sezon oynadığı Barcelona A Takımı’nda 4’ü Şampiyonlar Ligi, 10’u La Liga olmak üzere 35 kupa kazandı. Katalan ekibiyle 778 resmi maça çıkan Messi, rakip fileleri 672 kez havalandırdı.

Messi resmen PSG’de