LinkedIn’deki regl izni paylaşımı tartışmaya yol açtı

Yayın tarihi: 17 Mart 2022 Perşembe 1:22 am - Güncelleme: 17 Mart 2022 Perşembe 1:22 am

Türkiye’de 11 milyondan fazla üyesi bulunan, iş dünyasına ilişkin sosyal paylaşım platformu LinkedIn’de paylaşılan ‘regl izni’ paylaşımı tartışmalara yol açtı. Bazı kullanıcılar kararı eleştirirken, bazı kullanıcılar ise erkeklerin yorum yapmasına sinirlendi; ortalık karıştı.

İş dünyasına ilişkin paylaşımların yapıldığı sosyal medya platformu Linkedln’de dikkat çeken bir tartışma yaşandı. IDEART Reklam Ajansı, kadın çalışanlar için regl izni uygulamasına geçtiklerini duyurdu. Paylaşımın altına gelen yorumlarda ise kullanıcıların birbirleriyle tartıştıkları görüldü.

Bir kadın kullanıcı paylaşıma “Çok saçma. Bu kadınlar için özel bir durum herkesin bilmesine gerek yok. Kaldı ki Ramazan ayında çevredeki beyler anlayacak diye yiyip içmeden bekliyoruz. Zira erkek muhabbetinin içinde oluverirsiniz. Bana göre kırıcı olmuş bu izin” şeklinde yorum yaptı. Bu yoruma yanıt veren bir başka kullanıcı ise “Ramazan ayında anlaşılmasın diye yemek yemiyor olmanızdan utandığınız sonucunu çıkardım. Belki ben yanlış anladım. Ben bu olayı reklam olarak görmüyorum tam tersi farkındalık arttırmak için böyle eylemler gerekli bence. Bu dönemlerini çok zor atlatan kadın çalışanlar için güzel bir hak. Sizin fikrinize de saygım var. Regli olmaktan utanmıyorsanız sizi sevgiyle kucaklıyorum” ifadelerini kullandı.

“EDEP, HAYA YOKSUNLARI”

Erkek bir kullanıcı tarafından yapılan yorumda ise “Edep haya yoksunları izin verecekseniz verin kadını neden reklam ediyorsunuz? Örnek x bayan nerde bugün izinli neden?” ifadeleri yer aldı.

LinkedIn’in canlı ses odası özelliği hayata geçiyor

Nihat Hatipoğlu’ndan kadınlara regl dersi