LinkedIn siyasetcileri istemiyor

Yayın tarihi: 8 Haziran 2020 Pazartesi 7:28 am - Güncelleme: 7 Haziran 2020 Pazar 5:28 pm

ABD’de başlayan olaylar hız kesmiyor ve siyasetçilerin sosyal medyada fazlaca görülür olmasıyla birlikte, LinkedIn siyasi karar aldı.

LinkedIn siyasetcileri istemiyor. Bu kararın özellikle de Donald Trump merkezli olduğu biliniyor. Hatırlayacağınız üzere, geçtiğimiz günlerde Donald Trump neredeyse bütün sosyal medya platformlarına verdi veriştirdi. Özellikle de Twitter, tartışmaların odağına oturmuştu.

 LinkedIn

Twitter platformunun Donald Trump ile ilgili sert konuşması ve onun paylaşımlarını engelleyebileceklerinin söylenmesi ABD başkanını çok kızdırmıştı. Twitter, Trump tarafından yapılan paylaşımların altına doğrusunu öğren diye bir bağlantı yerleştirmişti. Buna yine çok sert bir tepki geldi. Fazla dayanamayan Twitter açıklama yaptı ve geri adım atmak zorunda kaldı.

Facebook şirketinin başındaki isim olan Mark Zuckerberg ise Twitter ve Donald Trump arasında geçen münakaşadan sonra açık bir şekilde olmasa bile, Donald Trump’a destek verdi. Siyasetçilerin engellenmemesi gerektiğini söyleyen Facebook, kimsenin buna maruz kalmayacağını ifade etti. LinkedIn ise kendisini çok daha net bir şekilde ifade etti. Platform, diğer şirketler gibi belirsiz cümleler kullanmadı.

LinkedIn firmasının bir çalışanı ses kaydı yayınladı. Bu ses kaydında, şiddet söylemlerine yer veren siyasetçilerin paylaşımlarının kaldırılabileceği ifade edildi. Böylece bu tür paylaşımlar yapan siyasetçiler engellenmiş olacak. Firma bu konuda çok ciddi ve geri adım atmayacak gibi görünüyor. Sizce bu platform tarafından alınan karar doğru mu?

Koronavirüs ilacı bulundu mu? Evet hem de tesadüfen!